Timošenko apstrīd Ukrainas prezidenta vēlēšanu rezultātus

Ukrainas premjerministres un bijušās prezidenta amata kandidātes Jūlijas Timošenko partija pirmdien Administratīvajā tiesā iesniedza oficiālu sūdzību, apstrīdot prezidenta vēlēšanu rezultātus, saskaņā ar kuriem par uzvarētāju atzīts Reģionu partijas līderis Viktors Janukovičs, ziņo pasaules mēdiji.

Atbilstoši oficiālajiem rezultātiem Janukovičs 7.februārī notikušajā vēlēšanu otrajā kārtā Timošenko apsteidza par 3,5 procentpunktiem jeb teju 890 000 balsu.

Lai gan starptautiskie novērotāji, tostarp Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO), vēlēšanas atzina par godīgām un demokrātiskām, Timošenko savu sakāvi nepieņem un apgalvo, ka notikusi vērienīga balsu viltošana.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais