Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Valsts prezidents piedalīsies Pasaules ekonomikas forumā Ķīnā

No 10.septembra līdz 12.septembrim Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalīsies ikgadējā Pasaules ekonomikas forumā Dalianā, Ķīnā, kas neformāli tiek dēvēts par „vasaras Davosu”.

Šogad vairāk nekā 1000 foruma dalībnieki galvenokārt pārrunās pasaules ekonomiskās lejupslīdes ietekmi uz pasaules valstu tautsaimniecībām, uzņēmējdarbību, kā arī sociālo drošības sistēmu un no krīzes gūtajām mācībām, ilgtspējīgas uzņēmējdarbības nozīmi, kā arī dažādu jaunu globālo risku parādīšanos.

Pirmajā foruma dienā, 10.septembrī, Valsts prezidents kā viens no diskusijas dalībniekiem piedalīsies paneļdiskusijā „Eiropas ekonomiskais apskats: globālie izaicinājumi, Eiropas risinājumi”. Tās galvenais uzdevums ir pārrunāt, kā Eiropas līderi pārvarēs ekonomisko lejupslīdi, ņemot vērā atšķirīgos izaicinājumus, ar kādiem saskaras Rietumeiropa un Austrumeiropa. Savukārt 11.septembrī paneļdiskusijā „Izvairīties no nākamā lielā trieciena” Valdis Zatlers kopā ar citiem dalībniekiem diskutēs par dramatiskās globālās ekonomiskās krīzes ietekmi uz sociālas drošības sistēmu un veselības aprūpi vispasaules ekonomiskās atveseļošanās procesa laikā.

Foruma ietvaros Valsts prezidentam ir paredzēta tikšanās ar Ķīnas premjerministru Venu Dzjabao (Wen Jiabao), kā arī vairāku interviju sniegšana starptautiskajiem medijiem.

Ielūgumu piedalīties prestižajā Pasaules ekonomikas forumā Valsts prezidents Valdis Zatlers saņēma aprīlī no foruma priekšsēdētāja, profesora Klausa Švāba (Klaus Schwab). Savukārt janvāri Valsts prezidents piedalījās Pasaules ekonomikas foruma ziemas sesijā Davosā, Šveicē.