Vēstnieks nesola, ka Medvedevam būs laiks runāt ar Zatleru

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs nevar apgalvot, ka Krievijas prezidentam Dmitrijam Medvedevam būs laiks Uzvaras dienu svinību laikā nopietnām sarunām ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, taču šāda iespēja netiek izslēgta.

"Skaidrs, ka Uzvaras dienu svinību laikā Medvedevs svinīgajos pasākumos piedalīsies kopā ar ielūgtajiem viesiem. Tas, vai svinību laikā būs laiks kādām nopietnām sarunām, ņemot vērā pasākumu daudzumu, es nevaru apgalvot, ka būs tāda iespēja. Kaut gan tāda netiek izslēgta," intervijā "LETA Video" norādīja diplomāts.

Pēc Vešņakova rīcībā esošās informācijas, 9.maija svinībās piedalīsies pārstāvji no Francijas, Lielbritānijas un ASV, kā arī NVS valstu līderi. "Pieļauju, ka arī citu Baltijas valstu - Lietuvas un Igaunijas - vadītāji varētu ierasties. Saraksts nav slēgts," teica Vešņakovs.

Jau zinots, ka vakar darba vizītes laikā Somijā notika Zatlera un Krievijas premjerministra Vladimira Putina divpusējā tikšanās, kuras laikā Zatlers pieņēmis Putina uzaicinājumu piedalīties 9.maija svinībās Maskavā.

Prezidenta ārlietu padomnieks Andris Pelšs sacīja, ka pagaidām vēl nevarot pateikt, vai Zatleram, piedaloties Uzvaras dienas svinībās Maskavā, būs ieplānota arī kāda divpusēja tikšanās. Pelšs vien piebilda, ka tikšanās laikā ar Putinu atmosfēra bijusi ļoti labvēlīga.

Svarīgākais