Mūrniece gatavojas aiziet no politikas

© Lauris Vīksne, f64

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece apsver iespēju aiziet no politikas. Šodien intervijā "Neatkarīgajai" ministre atzīst, ka pati priekš sevis viņa vēl neesot sapratusi, vai politika viņai būšot aktuāla arī rudenī, kad gaidāmas Saeimas vēlēšanas.

"Man politikā vairs izaicinājumu nav. Esmu izdarījusi to, ko plānojusi," saka Mūrniece un piebilst, ka nopietni apsverot, ko darīt rudenī.

Ministre kategoriski noliedz iespēju, ka viņa varētu pievienoties kādam citam politiskajam spēkam. "Esmu uzticīga savai partijai un arī palikšu tai uzticīga," apgalvo Mūrniece. "Neesmu sev atbildējusi, vai man vēl ir izaicinājumi politikā. Ilgstoša atrašanās parlamentā personiskās dzīves kvalitāti neuzlabo."

Atbildot uz jautājumu, vai ministre nav vīlusies politikā, un vai viņa nevēlas kļūt par premjeru vai Valsts prezidentu, L. Mūrniece atbild: "Absolūti nē. Astoņus gadus esmu politikā. Mans dēls tolaik bija gadu vecs. Viņš savu māti normāli nav redzējis. Varbūt jāspēj kādu laiku būt vairāk mātei nekā politiķei."

Pilnu interviju ar Lindu Mūrnieci lasiet šodienas "Neatkarīgajā"