Vilnītis nešaubās, ka Saeimas vēlēšanu aģitācijas laikā tiks pieļauti pārkāpumi

Pārkāpumi Saeimas vēlēšanu aģitācijas laikā droši vien būs, taču ir cerība, ka tie nebūs būtiski, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru žurnālistiem sacīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis.

Šoruden gaidāmās Saeimas vēlēšanas bija viens no galvenajiem sarunu tematiem Rīgas pilī, un Vilnītis tomēr atzina, ka likumdošanā viss vēl nav paveikts, lai nepieļautu priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumus. Viņam gribētos, lai būtu ierobežojumi Administratīvo resursu izmantošanā un skaidra definīcija slēptai reklāmai.

Vilnītis norādīja, ka par likumdošanas nepilnībām viņš gan neesot atbildīgs un jautājumi, kādēļ šīs izmaiņas nav izdarītas, ir jāuzdod politiķiem.

Vaicāts, vai nav jau jūtamas pazīmes par priekšvēlēšanu gaisotni, KNAB priekšnieks atzina, ka "zināma rosība jau ir vērojama".

Vilnītis šodien Valsts prezidentam arī iesniedza ziņojumu par KNAB pagājušā gada darba rezultātiem. KNAB priekšnieks jau tikšanās laikā nedaudz ieskicējis tos labos un arī ne tik labos panākumus pagājušajā gadā, taču vērtējums par biroja darbu no Zatlera vēl neesot izskanējis.

Jau ziņots, ka šodien Zatlers tikās ar Vilnīti, lai pārrunātu jautājumus par politisko partiju finansēšanu, priekšvēlēšanu aģitācijas regulējumu, Krimināllikuma grozījumiem saistībā ar tā dēvētajām partiju melnajām kasēm, kā arī par biroja šā gada aktualitātēm.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Pierīgas Dienvidu iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo, 1991. gadā dzimušo Olitu Šķēli, kura 14. oktobrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīves vietas Olainē, Stacijas ielā 36 un līdz šim brīdim sievietes atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais