Krievija varētu uz laiku apturēt darbību Eiropas Padomes Parlamentārā asamblejā

Krievijas delegācija Eiropas Padomes Parlamentārā asamblejā (EPPA) varētu uz laiku apturēt savu darbību, ja asamblejas rudens sesijā vairums dalībnieku nobalsos par balsstiesību atņemšanu Krievijai Abhāzijas un Dienvidosetijas jautājumā, pavēstīja Krievijas Valsts domes Starptautisko attiecību komitejas priekšsēdētājs Konstantīns Kosačovs.

EPPA rudens sesija notiks no 28.septembra līdz 3.oktobrim. Pēc Kosačova teiktā, Kaukāza problēmas jautājumā EPPA joprojām saglabā viedokli, kādu izteica pirms gada.

"Gruzijas deputāti turpina vairot histēriju EPPA koridoros, jau publiski paziņojot par nodomiem rudens sesijas dienas kārtībā iekļaut jautājumu par balsstiesību atņemšanu mūsu delegācijai," sacīja Kosačovs.

Pēc viņa teiktā, ja tas notiks, viņš saviem kolēģiem ieteiks izdarīt pauzi EPPA darbā.

Oficiāls paziņojums par jautājumu iekļaušanu sesijas dienas kārtībā ir jāizdara ne mazāk kā divas nedēļas pirms tās sākuma - šinī gadījumā ne vēlāk kā 14.septembrī.

Kā norādīja Kosačovs, ja Krievijas delegācija arī apturēs uz laiku darbību, Maskava turpinās sadarbību ar Eiropas Padomi.

Kopš pagājušā gada augusta Krievijas un Gruzijas kara asambleja kara sekas apspriedusi trīs reizes.

Krievija tikusi asi kritizēta par agresīvu ārpolitiku, kā arī par atteikšanos pildīt asamblejas rezolūcijas par Abhāzijas un Dienvidosetijas neatkarības atzīšanas anulēšanu un armijas bāzu izveidošanu reģionā.

Svarīgākais