Latvija Ukrainai piešķirs atbalstu 15 000 eiro apmērā

© Scanpix

Latvija parakstījusi vienošanos ar Eiropas Padomi (EP) par atbalsta sniegšanu Ukrainai 15 000 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Vakar Latvijas vēstnieks Eiropas Padomē (EP) Rolands Lappuķe valsts vārdā parakstīja vienošanos, kas paredz 15 000 eiro lielas iemaksas veikšanu EP "Rīcības plāna Ukrainai 2015.-2017.gadā" atbalstam. Šādu iemaksu Latvija veiks otro gadu pēc kārtas. No EP puses vienošanos parakstīja ģenerālsekretāra vietniece Gabriela Bataini-Dragoni.

Pēc vienošanās parakstīšanas ģenerālsekretāra vietniece pauda gandarījumu par Latvijas atbalstu EP Rīcības plānam un piebilda, ka Ukrainā Padomes palīdzība tiek augstu vērtēta, tāpēc būtiski ir kopīgiem spēkiem turpināt sniegt atbalstu valstij demokrātisko reformu procesā.

ĀM norāda, ka, novērtējot EP Rīcības plāna Ukrainai atbilstību šīs valsts vajadzībām, Latvija turpina sniegt savu ieguldījumu nepieciešamo reformu īstenošanai šajā valstī.

Plāns ir EP un Ukrainas kopīga iniciatīva, kuras mērķis ir ar dažādiem pasākumiem un projektu palīdzību stiprināt demokrātisku valsts pārvaldi, veikt tieslietu reformas un veicināt cilvēktiesību ievērošanu Ukrainā. Izveidotā iniciatīva tiek finansēta no EP dalībvalstu un starptautisko donoru iemaksām.

Svarīgākais