Valsts kontrolieri rosina izslēgt no personu saraksta, kam jāatstāj amats pēc kandidātu saraksta reģ

Saeimas vēlēšanu likuma grozījumos, kurus nākamajā nedēļā izskatīs koalīcija un pēc tam arī Juridiskā komisija, rosināts valsts kontrolieri svītrot no to amatpersonu saraksta, kuriem mēneša laikā ir jāatstāj amats pēc kandidātu saraksta reģistrēšanas.

Pieņemot šādu priekšlikumu, Valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai, būtu zināmas priekšrocības, kandidējot Saeimas vēlēšanās.

Tieslietu ministrijas sagatavotajā priekšlikumā valsts kontrolieris ir svītrots no amatpersonu saraksta, kuriem mēneša laikā ir jāatstāj amats pēc kandidātu saraksta reģistrēšanas,vēsta laikraksts "Diena".

Valsts kontroliere "Dienai" piektdien uzsvēra, ka viņai nav nodoma kandidēt Saeimas vēlēšanās un arī par minētajiem Saeimas vēlēšanu likuma grozījumiem viņa nav zinājusi.

Laikrakstam radies iespaids, ka par minētajiem grozījumiem līdz iesniegšanai nav bijis informēts arī tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP), kura vadītajā ministrijā sagatavoti vēlēšanu likuma grozījumi. Taču ministrs esot papētījis šī priekšlikuma izcelšanās vēsturi un atzinis, ka tas "ir neveiksmīgs ierosinājums un šī kļūda ir jālabo - protams, ka nosauktie amati nav savienojami ar politisko darbību Saeimā".

Likums tagad nosaka - ja par deputātu kandidātu piesaka Valsts prezidentu, valsts kontrolieri, Valsts kontroles padomes locekli, vēstnieku, tiesnesi, prokuroru, policijas darbinieku, profesionālā dienesta karavīru, mēneša laikā pēc kandidātu saraksta reģistrēšanas šīm personām amats jāatstāj.

Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece (TP) "Dienai" pieļāva, ka kāds varbūt cerējis, paredzot šo privilēģiju, pierunāt Sudrabu kandidēt vēlēšanās. Muižniece ierosināšot svītrot priekšlikumu, kas dotu iespēju valsts kontrolierim kandidēt vēlēšanās bez citām amatpersonām noteiktajiem ierobežojumiem.

Latvijā

Ik dienu pastnieki Kurzemē iznēsā vairāk nekā 245 tūkstošus sūtījumu un ik dienu saskaras ar aptuveni 15 tūkstošiem bojātu vai sūtījumu piegādēm neatbilstošu pastkastīšu. Vai arī tādu nav vispār. Tā ir pastnieku ikdiena arī citviet Latvijā, taču šobrīd, sākoties rudenīgajam un lietainajam laikam, sausa un droša sūtījumu nogāde kļūst vēl problemātiskāka, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais