Saeima lems par 80 miljonu eiro aizdevumu "airBaltic"

© F64

Saeima šodien lems par 80 miljonu eiro aizdevumu lidsabiedrībai "airBaltic".

Saeima vairākums, visticamāk, atbalstīs šī aizdevuma piešķiršanu.

Parlamenta lēmuma projekts paredz atļaut finanšu ministram atbilstoši valdības lēmumam palielināt apropriāciju Satiksmes ministrijai līdz 80 miljoniem eiro "airBaltic" pamatkapitāla palielināšanai pēc akcionāra līguma parakstīšanas. Darījumam nebūšot negatīvas ietekmes uz vispārējās valdības budžeta bilanci.

Tāpat lēmumprojekts paredz noteikumu, ka "airBaltic" un tās meitassabiedrības nedrīkst iegādāties, nomāt vai jebkādā citā veidā izmantot produkciju no to valstu militāri rūpniecisko kompleksu un ar tiem tieši vai netieši saistītu uzņēmumu produkciju, kuras pakļautas Eiropas Savienības vai starptautiskajām sankcijām, kurām pievienojusies Latvija.

Valdošās koalīcijas politiskie spēki Saeimas balsojumā plāno atbalstīt lēmumu par 80 miljonu aizdevumu aviokompānijai "airBaltic". Savukārt divas no trīs opozīcijas partijām plāno balsot pret to, bet "Saskaņa" balsojumā nepiedalīsies.

Kā ziņots, valdība lēma atbalstīt "Prudentia" atrasto nacionālās aviokompānijas "airBaltic" investoru, Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valstij jāiegulda 80 miljoni eiro. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu un flotes modernizēšanu.