Saeimas deputāti rūpēs Ziemassvētku dāvanas Ukrainas bērnunama bērniem

© F64

Saeimas deputāti un darbinieki tiks aicināti ziedot naudu vai pirkt dāvanas Ukrainas bērnunama bērniem, šodien nolēma Saeimas Ārlietu komisijas Baltijas lietu apakškomisijā.

Deputāts Ainārs Mežulis (ZZS) klāstīja, ka pagājušās nedēļas beigās viesojies Čerņigovas apgabalā Ukrainā, kur apmeklējis arī bērnunamu, kura bērnus tagad iecerēts iepriecināt ar Ziemassvētku dāvanām.

Viņš stāstīja, ka bērnunams ierīkots savulaik celtā bērnudārza ēkā. Bērnunama bērni ir paēduši un apģērbti, bet pārējais tur ir ļoti bēdīgā stāvoklī. "Tur bērnunamā ir tāds līmenis, kāds mums šeit bija 90.gadu sākumā. Mājai ir koka logi, kas aizlīmēti ar papīru, lai neieplūstu aukstums, radiatoriem tikpat kā nav siltuma atdeves, bet mēbeles tur ir no skaidu plātnēm," klāstīja deputāts.

Konkrētajā bērnunamā dzīvo 52 bērni vecumā no trīs līdz 18 gadiem. Meitenēm un zēniem ir atsevišķas atpūtas telpas, kur visi skatās televizoru, kura ekrāns ir A4 lapas lielumā.

Mežulis piebilda, ka bija jūtama bērnunama direktora neērtības sajūta, izrādot telpas. "Saprotu, ka ir grūti prasīt palīdzību, tādēļ sarunājām, ka vispirms aplūkosim telpas un kopīgi nolemsim, kas būs tās lietas, ar kurām varētu palīdzēt. Protams, remontu tur nevaram veikt," sacīja deputāts.

Nolemts, ka bērnunamam tiks sarūpēti divi normāla izmēra televizori, kā arī katrs bērns atsevišķi Ziemassvētku vecītim vēstulē uzrakstīs savu vēlamo dāvanu. Līdz ar to katram deputātam būs iespēja piedalīties gan kopīgas dāvanas sarūpēšanā, gan individuāli iegādāties dāvanu kādam no bērnunama bērniem. Mežulis pauda gatavību pat pats vairākiem bērniem iegādāties viņu kārotās rotaļlietas.

Saeimas Ārlietu komisijas Baltijas lietu apakškomisijas deputāti nolēma, ka paši Ukrainas bērnunamu Ziemassvētku dāvanu vajadzībām ziedos vismaz 20 eiro, aicinot pievienoties arī pārējos deputātus un Saeimas darbiniekus.