Aicinājums uz laiku apturēt bēgļu uzņemšanu nerod atbalstu koalīcijā

© Scanpix

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) aicinājums apturēt bēgļu uzņemšanas procesu Latvijā pagaidām nerod atbalstu koalīcijas partneru vidū.

"Vienotības" līdere, Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja Solvita Āboltiņa pēc koalīcijas sanāksmes, komentējot VL-TB/LNNK ierosinājumu, aicināja ieklausīties Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa paustajā pēc Nacionālās drošības padomes sēdes - "nesēt paniku, nekurināt nacionālo naidu, ļaut dienestiem darīt savu darbu".

"Bēgļu uzņemšana Latvijā vēl nav sākusies, tāpēc šobrīd nevajag maldināt un kacināt sabiedrību, ka mums ir kaut kas jāpārtrauc," teica Āboltiņa.

Viņa arī pastāstīja, ka situācija saistībā ar Parīzes teroraktiem tiks pārrunāta Nacionālās drošības komisijas sēdē, arī ziņojumi no Drošības policijas un Satversmes aizsardzības biroja jau saņemti Saeimā.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķis Armands Krauze teica, ka VL-TB/LNNK aicinājums pagaidām vēl nav pārrunāts ZZS frakcijā un valdē, bet tas vēl tiks izdarīts. Krauze arī akcentēja, ka drošības dienesti Latvijā strādā labi.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK aicina "Vienotību" apturēt bēgļu uzņemšanas procesu Latvijā. "Ņemot vērā izskanējušo informāciju, ka vairāki Parīzes terora aktu rīkotāji Eiropā varētu būt ieradušies Eiropas Savienības bēgļu pārvietošanas programmas aizsegā, kā arī Polijas pieņemto lēmumu par bēgļu uzņemšanas pārtraukšanu, VL-TB/LLNK aicina "Vienotības" atbildīgās amatpersonas apturēt bēgļu uzņemšanas procesu Latvijā, līdz nav noskaidrota precīza informācija par teroristu izcelsmi un ierašanās Eiropā apstākļiem," teikts nacionālās apvienības vēstulē "Vienotības" valdei un iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (V).

VL-TB/LNNK arī aicina Kozlovski sagatavot ziņojumu par drošības iestāžu paredzētajiem pasākumiem, lai novērstu riskus, ka patvēruma meklētāju aizsegā Latvijā ierodas teroristi, un lai Francijas traģisko notikumu atkārtošanās Latvijā nebūtu iespējama.

Jau ziņots, ka pēc teroristu uzbrukumiem Parīzē, kur bojā gājuši vismaz 129 cilvēki un vairāki simti ievainoti, arī Latvijā iedzīvotāji spriež par nepieciešamību uzņemt bēgļus. Sociālajos tīklos tiek izplatīti aicinājumi šos cilvēkus neuzņemt, politiķus lūdzot aizdomāties par nākamajām paaudzēm.