Dombrovskis: Pašreiz nav nekādu būtisku aizrādījumu no aizdevējiem

Pašreiz nav nekādu būtisku aizrādījumu no aizdevējiem, šorīt intervijā LNT rīta raidījumā "900 sekundes" teica premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Viņa vērtējumā, patlaban situācija valstī ir stabila, bet "cits jautājums, vai paši ar populistiskiem lēmumiem to nesabojāsim".

Bažas premjeram rada pēdējie lēmumi Saeimā. Tomēr pašreiz premjers negrib teikt, ka ir konkrētas lietas, ka apdraud programmu

Tai pat laikā Ministru prezidents atzina: Tautas partijas teiktais, ka tā neuzskata aizņēmuma programmu par saistošu, jo balsoja pret to, apdraud programmu.

Kā ziņots, "Jaunajam laikam" (JL) 21.janvārī tomēr izdevās savākt nepieciešamo deputātu atbalstu un Saeima pieņēma lēmumu uzdot Ministru kabinetam aizņemties finanšu līdzekļus starptautiskā aizņēmuma programmas ietvaros.

Par lēmumu nobalsoja 54 deputāti, 22 bija pret, bet trīs atturējās. Par pilnvarojumu nobalsoja koalīcijas partijas, izņemot Tautas partiju, kā arī septiņi partijas LPP/LC deputāti. Pret bija Tautas partijas un apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" tautas kalpi, savukārt atturējās Inese Šlesere (LPP/LC), Aija Barča (TP) un Kārlis Leiškalns (TP).

"Saskaņas centra" deputāti balsojumā vispār nepiedalījās, tādējādi dodot premjera pusei iespaidīgu pārsvaru.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais