Dūklavs: Konkurss PVD ģenerāldirektora amatam vēl nav izsludināts

Konkurss Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) vadītāja amatam pašlaik nav un vismaz nedēļu vai divas arī netiks izsludināts, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Kad konkurss tiks izsludināts, tajā varēs pieteikties arī bijušais PVD vadītājs Vinets Veldre, sacīja ministrs. "Veldre ir profesionālis, esmu dzirdējis dažādas atsauksmes par viņu. Ja konkurss būs, viņš var piedalīties," sacīja Dūklavs.

Jau vairākkārt ziņots, ka Dūklavs nav apmierināts ar PVD veikto reorganizāciju un ģenerāldirektora sadarbību ar reģionālajām PVD pārvaldēm.

Kā šorīt intervijā sacīja ministrs, ne jau tikai PVD vadītājs ir reformu virzītājs, tas ir komandas darbs, un PVD pamatā notiek darbs reģionos.

Dūklavs norādīja, ka PVD ir jāmaina darbības virziens, - mazāk kontroles, protokolu noformēšanas un sodu, vairāk sadarbības ar uzņēmējiem, lauksaimniekiem.

PVD ģenerāldirektoru amatā ieceļ zemkopības ministrs. No 5.janvāra PVD ģenerāldirektora pienākumus pilda PVD Pārtikas uzraudzības departamenta direktora vietnieks Māris Balodis.

Zemkopības ministra rīkojums paredz, ka Balodis PVD ģenerāldirektora pienākumus pildīs līdz jauna PVD ģenerāldirektora iecelšanai amatā.

Savukārt bijušais PVD ģenerāldirektors Mareks Samohvalovs ar zemkopības ministra rīkojumu pārcelts par PVD Ziemeļpierīgas pārvaldes vadītāju, jo viņš ir piekritis pārcelšanai, kā arī atbilst PVD Ziemeļpierīgas pārvaldes vadītāja amata aprakstā izvirzītajām prasībām. Samohvalovs tiek pārcelts PVD Ziemeļpierīgas pārvaldes vadītāja amatā uz nenoteiktu laiku.

Saskaņā ar Civildienesta likumu lēmumu par jauna PVD ģenerāldirektora iecelšanu amatā pieņem zemkopības ministrs.

Kā liecina "Nozare.lv" rīcībā esošā informācija, bijušais Ziemeļpierīgas pārvaldes vadītājs Armands Dauburs 2009.gada 29.decembrī tika pārcelts par PVD Veterinārā departamenta Starptautiskās tirdzniecības daļas vadītāju.

Kā ziņots, Samohvalovs nolēma atteikties no PVD ģenerāldirektora amata pēc sarunas ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu, kurš nebija apmierināts ar reorganizācijas gaitu PVD.

Samohvalovs PVD ģenerāldirektora pienākumus sāka pildīt 2007.gada janvārī, bet PVD sistēmā strādā kopš 1994.gada.