Uz protesta akciju pret grāmatu par Vīķi-Freibergu neierodas neviens protestētājs

Uz iniciatīvas grupas "Rokas nost" šodien solīto protesta akciju pie izdevniecības "Baltic Screen" juridiskās adreses, lai protestētu pret topošo grāmatu par eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, neieradās neviens protestētājs, novēroja aģentūra LETA.

Pie ēkas Rīgā, Indrānu ielā 12, pulcējās liels skaits žurnālistu un notikušo uzraudzīja vairāki policisti, taču nebija manāms neviens protestētājs.

Iniciatīvu grupa "Rokas nost", iebilstot pret izdevniecības "Baltic Screen" plānu izdot Vīķes-Freibergas biogrāfiju, vēlējās rīkot protesta akciju. Iniciatīvas grupas pārstāvji aģentūrai LETA iepriekš stāstīja, ka šodien grupas dalībnieki ar plakātiem pulcēsies uz mierīgu protesta akciju pie "Baltic Screen" izdevniecības ēkas.

"Dažu dienu laikā jau vairāki desmiti cilvēku ar saviem vārdiem un elektroniskā pasta adresēm "rokasnost.com" mājaslapā ir atbalstījuši pret nomelnojumiem un ķengām mūsu tautas prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu. Un tāpat desmiti cilvēku ir gan publiskojuši, gan pēc adreses nosūtījuši savu rezolūciju, nosodot nožēlojamo, pēc oligarhu pasūtījuma uzsākto ķengāšanos pret tautas prezidenti un izsakot skaidru pārliecību, ka Latvijas tauta boikotēs jebkādus maziskos garadarbus," teikts iniciatīvu grupas izplatītajā paziņojumā.

Kā ziņots, izdevniecība "Baltic Screen" plāno izdot grāmatu par Vīķes-Freibergas biogrāfijas līdz šim neatklātām lappusēm. Pati Vīķe-Freiberga publiski šo darbu nodēvējusi par "ķengu grāmatu".

"Baltic Screen" uzskata, ka Vīķes-Freibergas gadiem Latvijas varas virtuvē un arī laikam pirms tam ir veltītas vairākas grāmatas, bet, tikai ar dažiem izņēmumiem, tās pārsvarā ir bijušas atklāti vai slēpti glaimojošas.

Svarīgākais