Veidos koordinācijas grupu Latvijas ES prezidentūras sagatavošanai

Šī mēneša laikā Ārlietu ministrijā (ĀM) tiks izveidota koordinācijas grupa 2015. gdā gidāmās Eiropas Savienības (ES) Latvijas prezidentūras sagatavošanai.

ĀM Preses centra nodaļa informē, ka grupas tuvākie uzdevumi būs apzināt iespējamās sanāksmju norises vietas, sākt personāla plānošanu, apkopot ES dalībvalstu pieredzi par prezidentūru organizētajiem pasākumiem ES galvaspilsētās, kā arī sākt darbu pie prezidentūras tehniskā nodrošinājuma, iesaistot arī citas institūcijas.

Visi starpnozaru jautājumi tiks regulāri skatīti vecāko amatpersonu ES jautājumos sanāksmēs, konkrētu jautājumu risināšanai un koordinēšanai organizējot ekspertu tikšanās.

Pērn decembrī Ministru kabinetā tika apstiprināts ziņojums par Latvijas gatavošanos prezidentūrai ES Padomē 2015.gada pirmajā pusē. Toreiz valdība lēma, ka ĀM līdz 2010. gada 1. decembrim jāiesniedz Ministru kabinetā ziņojums par pasākumu plāna izpildes gaitu 2010. gadā.

Pagājušā gadā valdībā apstiprinātajā ziņojumā teikts, ka Latvijai mērķtiecīga gatavošanās prezidentūrai ES jāsāk jau šogad, jo saskaņā ar citu dalībvalstu pieredzi savlaicīga pasākumu plānošana un īstenošana ir īpaši vēlama mazām dalībvalstīm ar salīdzinoši ierobežotiem resursiem.

Gatavošanos prezidentūrai ES Padomē dalībvalstis parasti sāk trīs līdz četrus gadus pirms tās. Ministrija domā, ka gatavošanās laiks būs apjomīgs un laikietilpīgs, prasīs valdības un valsts pārvaldes iestāžu sagatavošanās darbu, kā arī vērā ņemamus finanšu un cilvēkresursus.

Latvijā

Lietuvā šogad notikuši jau 13 ugunsgrēki, ko izraisīja degoši skrejriteņu akumulatori, tiek ziņots interneta vietnē “respublika.lt”. Cilvēki, kuri mitinās daudzdzīvokļu mājās, sākuši bažīties par savu veselību un drošību, kā arī, protams, par savu īpašumu, jo daudzviet dzīvokļos un kāpņu telpās šie agregāti tiek pieslēgti elektrotīklam, lai uzlādētos. Kādā vēstulē pat ir rakstīts: “Mēs dzīvojam blakus bumbai!” Kas notiek Latvijā ar tik populārajiem skrejriteņiem?

Svarīgākais