"Jaunais laiks" gatavs pieņemt likumu par finanšu līdzekļu aizņemšanos

Partija "Jaunais laiks" (JL) ir gatava izstrādāt un atbalstīt likumu par finanšu līdzekļu aizņemšanos no starptautiskajiem aizdevējiem. Taču tas var notikt tikai pēc Saeimas lēmuma pieņemšanas par pilnvarojumu Ministru kabinetam aizņemties finanšu līdzekļus starptautiskā aizņēmuma programmas ietvaros, aģentūrai LETA teica JL Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Kā norādīja Zaķis, partija apzinās, ka ir nepieciešams pieņemt likumu, taču tā arī vēlas, lai no februāra pensionāriem varētu izmaksāt pensijas pilnā apmērā, tādēļ ir nepieciešams pieņemt ātru lēmumu. Savukārt pēc tam JL ir gatavs skatīt un atbalstīt likumu.

JL valde šodien arī nolēmusi, ka nākotnē jautājumos par finanšu līdzekļu aizņemšanos vai izlietošanu ir jāiesaista visas Saeimā pārstāvētās partijas.

Mēs apzināmies, ka īpaši strīdīgi jautājumi ir jāizlemj kopīgi un turpmāk vajadzētu iesaistīt lemšanā visas frakcijas, sacīja Zaķis.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) šovakar ir uzrunājis vairākus Tautas partijas (TP) valdes locekļus un norādījis, ka pēc lēmuma pieņemšanas JL atbalstīs TP pozīciju, ka par minēto jautājumu ir nepieciešams speciāls likums.

Kā ziņots, Saeima rīt izskatīs lēmumprojektu par pilnvarojumu Ministru kabinetam aizņemties finanšu līdzekļus starptautiskā aizņēmuma programmas ietvaros.

Pirms Saeimas sēdes paredzēta koalīcijas partiju ārkārtas sēde, kurā partijas vēl mēģinās vienoties par atbalstu minētajam projektam. Līdz šim TP ir norādījusi, ka neatbalsta lēmumprojektu, bet gan savu sagatavoto likumprojektu, kuru uzskata par pilnīgāku.

Svarīgākais