Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Baltijas Ministru padome tiksies Mežotnē

Divas dienas no 21.līdz 22.janvārim Baltijas Ministru padomes ietvaros Latviju apmeklēs Igaunijas Ministru prezidents Andruss Ansips un Lietuvas Ministru prezidents Andrjus Kubiļus.

21.janvārī Baltijas valstu premjeri diskutēs par Baltijas un Ziemeļvalstu stratēģisko sadarbību. Diskusijā piedalīsies Baltijas attīstības foruma priekšsēdētājs Uffe Ellemans-Jensens un Stokholmas ekonomikas augstskolas asociētais profesors, Valsts Prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas vadītājs Roberts Ķīlis.

22.janvārī ir plānotas Baltijas Ministru padomes diskusijas par ekonomikas stabilizāciju un Baltijas konkurētspēju, kurās piedalīsies SEB bankas galvenais ekonomists Andris Vilks un Ministru prezidenta padomnieks Gints Freimanis.

Baltijas Ministru padomes tikšanās noslēgsies ar Baltijas premjeru tikšanos ar NATO jaunās stratēģiskās koncepcijas ekspertu grupas pārstāvi Aivi Roni.

Baltijas Ministru padomes tikšanās notiks Mežotnes pilī Bauskas novadā.

Baltijas Ministru padomes tikšanos organizē Latvija saistībā ar Baltijas Ministru padomes prezidentūru 2010.gadā. Baltijas Ministru padome (BMP) ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valdību sadarbības institūcija, un tā ir izveidota 1994. gada 13. jūnijā. BMP uzdevums ir nodrošināt sadarbības nepārtrauktību valstu izpildvaras līmenī.