LRA un Levitam līdzīgi viedokļi par reģionu attīstību

© F64

Latvijas Reģionu apvienībai (LRA) un Valsts prezidenta amata kandidātam Egilam Levitam ir līdzīgi viedokļi par tādiem jautājumiem kā sabalansēta reģionu attīstība un latgaliešu un līvu valodas mācīšana skolās, pēc abu pušu tikšanās aģentūrai LETA sacīja LRA Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dainis Liepiņš.

Levits atbalstot latgaliešu un līvu valodas mācīšanu attiecīgo pašvaldību skolās, ņemot vērā vietējo dialektu nozīmi Latvijas kultūrā, norādīja Liepiņš. LRA šodienas tikšanās bija īsāka nekā ar citiem Valsts prezidenta amata kandidātiem, jo par Levita nostāju vairākos jautājumos jau ir bijusi iespēja uzzināt publiskajās diskusijās.

LRA kā savu kandidātu Valsts prezidenta vēlēšanās izvirzījusi deputātu Mārtiņu Bondaru, un politiskais spēks vēl neesot izšķīries, kā rīkoties gadījumā, ja Bondars pēc dažiem balsojumiem "atkritīs" un par viņu vairs nebūs iespējams balsot, norādīja Liepiņš.

Kā ziņots, Eiropas Savienības Tiesas tiesneša Levita kandidatūru izvirzījuši nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kā arī atsevišķi "Vienotības" un partijas "No sirds Latvijai" deputāti.

Valsts prezidenta amatam kopumā pieteikti četri kandidāti - bez iepriekš minētajiem arī parlamentārietis Sergejs Dolgopolovs (S) un aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Saeimas sēde, kurā vēlēs Valsts prezidentu, notiks 3.jūnijā.