KNAB priekšnieks neapmierināts- Saeimā izteikties ļauts arī viņa oponentiem

© F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks saskata likuma pārkāpumu, diviem KNAB darbiniekiem - Jurim Jurašam un Jurim Pujatam - šodien piedaloties Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē.

Komisija šodien skatīja pretrunīgi vērtēto jauno KNAB likumprojektu. Uz komisijas sēdi bija ieradies KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrības biedrs, Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Jurašs un arodbiedrības valdes loceklis Pujats. Streļčenoks jauno KNAB likumu atbalsta, savukārt arodbiedrība ir paudusi noraidošu viedokli.

Sākoties komisijas sēdei, Streļčenoks paziņoja, ka komisijas sēdē piedalās arī vairāki KNAB darbinieki, bet šajā sēdē viņš pilnvarojis piedalīties tikai savu vietnieci Ilzi Jurču un KNAB Politikas plānošanas nodaļas priekšnieku Alvilu Strīķeri.

"Tad man ir jautājums attiecībā uz pārējiem kolēģiem, kādā statusā viņi šeit atrodas?" interesējās Streļčenoks. Abi atnākušie KNAB darbinieki neko neatbildēja, bet komisijas vadītājs Ainars Latkovskis (V) KNAB priekšniekam norādīja, ka komisija vēstuli ar aicinājumu piedalīties sēdē nosūtīja arī arodbiedrībai, kuras pašas ziņā ir izlemt, kādi pārstāvji piedalās šajā sēdē.

"Ne viens, ne otrs darbinieks no tiešajiem vadītājiem nebija prasījis atļauju šeit piedalīties. Līdz ar to es kā darba devējs vēršu komisijas uzmanību uz likuma pārkāpumu," uzsvēra Streļčenoks.

Tālāk šis jautājums netika apspriests, abi arodbiedrības pārstāvji no komisijas izraidīti netika, un komisija turpināju darbu.

Arodbiedrībā aģentūra LETA noskaidroja, ka arodbiedrības valdes sēdē tika nolemts uz komisijas sēdi deleģēt Jurašu un Pujatu.

Jau ziņots, ka Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šodien nolēma, ka pretrunīgi vērtēto jauno KNAB likumprojektu turpinās skatīt nevis valdībā, bet Korupcijas novēršanas apakškomisijā.

Valdība iepriekš vēl neatbalstīja KNAB likumprojektu, jo vēlas par to debatēt un kārtīgi izpētīt.

Latvijā

Krīžu un konsultāciju centrs “Skalbes” ir veicis apkopojumu par saņemtajiem zvaniem kopš 2021. gada un secinājuši, ka 33% no ienākošajiem zvaniem ir saistīti ar vientulību. Dati liecina, ka visbiežāk ar vientulību saskaras cilvēki, kas cieš no fiziskām un psihiskām saslimšanām, kā arī sievietes, kas saskaras ar finansiālām grūtībām.

Svarīgākais