Iepazīstina ar Spānijas prezidentūras ES prioritātēm

Šodien Eiropas Savienības (ES) mājā Rīgā Spānijas vēstnieks Latvijā Paulino Gonsaless Fernandess-Korugedo prezentēja Spānijas prezidentūras ES programmu.

Spānijas prezidentūras politiskā programma uzsvērti prioritārie darbi, kas tuvākajos sešos mēnešos būtu jāveic pastiprināti: Eiropas sociālās programmas konsolidācija, īpašu uzmanību pievēršos dzimumu līdztiesībai un vēršoties pret vardarbību; pilsoniskās sabiedrības stiprināšana; izejas meklēšana no ekonomiskās krīzes, īpaši pievēršoties nodarbinātības jautājumam, kā arī pievēršoties Eiropas konkurētspējas veicināšanai; enerģētikas drošības jautājumi Eiropā un klimata pārmaiņas izaicinājumi.

Spānija veicināšot, lai Eiropa starptautiskajā arēnā runātu vienā balsī, jo kā tās prioritāte noteikti ir arī imigrācijas jautājumi, veicinot tiesībsargājošo institūciju labāku sadarbību.

Pasākumā uzrunas teica arī Ungārijas vēstnieks Latvijā Ištvāns Mohāči, Eiropas Komisijas pārstāvniecības vadītāja Iveta Šulca un Eiropas Parlamenta Informācijas biroja vadītājs Latvijā Māris Graudiņš.

Spānija ceturto reizi veic ES prezidentūras pienākumus. Iepriekšējā reize bija 2002.gada pirmais pusgads.

Latvijā

Otrdien, 8.oktobrī, Ministru kabinetā tika skatīti Iekšlietu ministrijas sagatavotie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, Administratīvās atbildības likumā un Krimināllikumā. Rosinātie grozījumi minētajos likumos paredz no alkohola koncentrācijas pārbaudes procesa izslēgt iespēju personai subjektīvi bez jebkāda pamata atteikties no amatpersonas veiktās alkohola koncentrācijas pārbaudes vai nepiekrist tās rezultātiem, kā arī noteikt atbildību par atteikšanos no amatpersonas prasītās pārbaudes veikšanas.