Valdība atbalsta Ls 10 000 finansējuma piešķiršanu sadarbības projekta īstenošanai Afganistānā

Šodien Ministru kabinets atbalstīja 10 000 latu finansējuma piešķiršanu attīstības sadarbības projekta īstenošanai Afganistānā, informēja Ārlietu ministrijas Preses centrā.

Valdība atbalstīja arī divu Iekšlietu ministrijas sistēmas darbinieku dalību Eiropas Savienības policijas misijā Afganistānā (EUPOL Afghanistan).

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) pauž gandarījumu par valdības lēmumu atbalstīt civilās iesaistes palielināšanu un attīstības palīdzības pasākumu īstenošanu Afganistānā. Ministrs uzskata, ka šis lēmums palīdzēs Latvijai turpināt aizsākto darbu Afganistānā, stiprinot likumu un tiesu varu, kā arī administratīvo kapacitāti Afganistānā, kas dos iespēju afgāņiem pašiem iespējami tuvākā nākotnē uzņemties atbildību un nodrošināt kārtību savā valstī.

Valdības lēmums ir atbilde starptautiskās sabiedrības aicinājumiem palielināt civilo un militāro iesaisti Afganistānā. Pēc ārlietu ministra iniciatīvas tika izvērtētas Latvijas ieguldījuma iespējas, un valdība ir izšķīrusies par optimālāko risinājumu, kas atbilst šī brīža finansiālajām iespējām.

Valstu ziņojumi par turpmāko iesaistes stiprināšanu tiks apspriesti 28.janvārī Londonā gaidāmajā augsta līmeņa starptautiskajā konferencē par Afganistānu.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”

Svarīgākais