Valdība apstiprina Valsts Darba inspekcijas vadītāja amatā Arni Luhsi

Šodien valdība par Valsts Darba inspekcijas (VDI) jauno vadītāju apstiprināja Arni Luhsi.

Šo lēmumu valdība pieņēma jau valdības sēdes sākumā. Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS), iepazīstinot ministrus ar konkursa uzvarētāju, sacīja, ka konkursa komisijā bija Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas un Labklājības ministrijas speciālisti. U. Augulis atzina, ka A. Luhse pārliecinoši uzvarējis konkursa trīs kārtās, viņš arī piedāvājis savu redzējumu, vīziju VDI turpmākajam darbam.

Ar iepriekšējo VDI direktori Ritu Elci darba attiecības tika izbeigtas pērn novembrī. Pēc KNAB ierosinātas izmeklēšanas R. Elce tika atstādināta no amata, bet pēcāk viņa slimības dēļ uzrakstīja atlūgumu.

Labklājības ministrijas anotācijā MK lēmumam par A. Luhses iecelšanu amatā teikts, ka viņš atbilst prasībām, viņam ir augstākā akadēmiskā izglītība, ir pieredze valsts pārvaldes darbā un iestādes vadītāja amatā.

Valdības sēdē vienīgi reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP) izteica savu vērtējumu, jeb uzaicinājumu A. Luhsem atnākt uz ministriju un iepazīties ar tās darbu, lai turpmāk nebūtu jālasa masu medijos "tādi, pat melīgi paziņojumi".

Interesanti, ka nav skaidrības par to, kādu īsti izglītību ieguvis A. Luhse. Publiski pieejamie biogrāfijas dati liecina, ka viņš 1979. gadā beidzis Laidzes sovhoztehnikumu skaitļošanas mašīnu ekspluatācijas un remonta specialitātē, bet augstāko izglītību (politologa un psihologa) ieguvis dažādās Krievijas augstskolās. Izskanējusi informācija, ka viņš studē Ņūportas internacionālajā universitātē doktorantūrā. Šīs universitātes filiāle darbojas Latvijā ar nosaukumu Net University un to izveidojusi Maruta Goilo, pirms pāris gadiem nosautā Vjačeslava Goilo atraitne.

A. Luhse darbojas arī politikā, viņš ir Zaļo un zemnieku savienības biedrs.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.