KNAB lūdz pārskatīt Saeimas autotransporta izmantošanas kārtību

© F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis pārskatīt Saeimas autotransporta izmantošanas kārtību, lai autotransports tiktu izmantots atbilstoši likuma nosacījumiem.

To vēstulē Saeimas Prezidijam un Publisko izdevumu un revīzijas komisijai norādījis KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

KNAB vēstulē Saeimai norāda, ka saskatāmas pazīmes, ka kāds bijušais augsta līmeņa Saeimas Kancelejas darbinieks ir pārkāpis likumu, izmantojot Saeimas autobāzes automašīnu. Minētā persona ir mirusi, tāpēc KNAB nevar sākt lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā par minētajiem faktiem.

Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma normas nosaka, ka valsts manta izmantojama tikai atbilstoši likumā noteiktajiem mērķiem un paredzētajā kārtībā.

KNAB norāda, ka dienesta transportlīdzekļu izmantošana braucienam no dzīvesvietas uz darba vietu un no darbavietas uz dzīvesvietu būtu pieļaujama tikai gadījumos, ja tas tieši saistīts ar amata pienākumu pildīšanu vai nepieciešamību veikt šos pienākumus ārpus noteiktā darba laika.

Tāpat izņēmumi būtu attiecināmi uz ārkārtas situāciju vai kādiem citiem objektīviem apstākļiem - KNAB sniedzis skaidrojumu, kādi varētu būt attiecīgie apstākļi. Iestāde vērš uzmanību, ka nav pieļaujama situācija, kurā valsts amatpersonas izmanto valstij piederošu mantu privātām vajadzībām.

Svarīgākais