Dombrovskis: Finiša taisnē ir divu svarīgu līgumu noslēgšana ar Krieviju

© f64

Esam nonākuši finiša taisnē, lai Latvija un Krievija slēgtu divus svarīgus līgumus - nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanas un investīciju aizsardzības jomā, intervijā ziņu aģentūrai "Ria-Novosti" sacījis premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Patlaban notiek darbs, lai noslēgtu abus minētos līgumus, un nepieciešamie darbi jau ir nonākuši "finiša taisnē". Tiek uzsvērts, ka līgumu noslēgšana ir ļoti svarīga abu valstu ekonomiskās sadarbības attīstīšanai.

Lai gan darbs pie līgumiem bijis ilgs, Dombrovskis paudis cerību, ka tie tiks noslēgti jau šā gada pirmajā pusē, norādot, ka tāds esot arī viņa dotais uzstādījums.

Intervijā kaimiņzemes medijam premjers gan atteicies pēc piecu ballu skalas novērtēt abu valstu attiecības, jo tas esot jādara ekspertiem, vienlaikus gan norādot, ka "attiecības attīstoties konstruktīvi".

21.janvārī vizītē Latvijā ieradīsies Krievijas ārlietu ministra vietnieks Vladimirs Titovs.

Vizītes mērķis ir piedalīties kārtējās Latvijas un Krievijas ārlietu ministriju politiskajās konsultācijās.

Konsultāciju laikā tiks pārrunātas ārlietu dienesta dienas kārtības aktualitātes, galvenokārt divpusējie jautājumi, tostarp ekspertu sadarbības sekmēšana starpvalstu līgumtiesiskās bāzes pilnveidošanā, norāda Ārlietu ministrija (ĀM).

Iepriekšējās Latvijas un Krievijas ārlietu ministriju politiskās konsultācijas notika pagājušā gada martā Maskavā.

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs norāda, ka 2010.gads abu pušu dažāda līmeņa kontaktu apmaiņā solās būt piesātināts. Diplomāts pauž pārliecību, ka minētajās politiskajās konsultācijās, kurās Titovs tiksies ar ĀM valsts sekretāru Andri Teikmani, izdosies virzīties tālāk abu valstu līgumtiesiskās bāzes attīstībā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.