Ekonomikas Ministrijas valsts sekretāra amatu nolūkojuši desmit pretendenti

Konkursā uz Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra amatu pieteikušies desmit pretendenti, no kuriem piemērotāko plānots izraudzīties nākamās nedēļas sākumā.

Par to ziņo portāls delfi.

Konkursa vērtēšanas komisija jau tikusies ar kandidātiem, un nākamās nedēļas sākumā plāno izlemt, kurš no tiem būs piemērotākais EM augstākā ierēdņa amatam.

Konkursa noteikumi paredzēja, ka kandidātiem jābūt ar augstāko izglītību, ne mazāk par trīs gadu pieredzi vadošā amatā valsts institūcijā vai vidējā vai lielā kapitālsabiedrībā. Kandidātam jābūt zināšanām valsts pārvaldes, tostarp interešu konflikta novēršanas, rīcības ar valsts finanšu līdzekļiem un mantu, civildienesta un citos jautājumos.

Tāpat kandidātam jāpārzina svešvalodas – angļu un krievu valoda labā lietotāja līmenī, jāpiemīt labām analītiskām spējām un stratēģiskās plānošanas prasmēm, kā arī jābūt ar augstu atbildību un precizitāti.

Līdzšinējo EM valsts sekretāru Anriju Matīsu valdība decembra sākumā pēc satiksmes ministra Kaspara Gerharda priekšlikuma iecēla Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra amatā. Šis postenis kļuva vakants pēc tam, kad iepriekšējais SM valsts sekretārs Nils Freivalds no tā aizgāja. Pašlaik Freivalds vada Latvijas Jūras administrāciju.