Sabiedrības attieksme pret premjeru un prezidentu kļūst negatīvāka

Samazinājies sabiedrības atbalsts premjeram Valdim Dombrovskim (JL): kopš pagājušā aprīļa līdz decembrim atbalsts premjeram sarucis no 45,7% līdz 27,2%. Arī Valsts prezidentu Valdi Zatleru pozitīvi vai drīzāk pozitīvi vērtē 40% aptaujāto pilsoņu, kas ir par 10% mazāk nekā aprīlī.

Savukārt būtisku izmaiņu partiju reitingu tabulā decembrī neesot. Joprojām aptaujas līderis ir "Saskaņas centrs", par kuru balsotu 16,5% aptaujāto.

Otrajā vietā ir Zaļo un zemnieku savienība, par kuru gatavi balsot 6% respondentu un tai seko "Jaunais laiks" par kuru gatavi balsot 5,1% aptaujāto.

Par "Pilsonisko savienību" balsotu 3,5% aptaujāto, par Tautas partiju - 3%, par "Sabiedrību citai politikai" - 2,7%, par apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" - 2,7%, par "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - 2,2%, par "Visu Latvijai" - 2%, par LPP/LC - 1,9%, bet par Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju - 0,6% aptaujāto.

Latvijā

Latvijas Eksportētāju asociācijas “The Red Jackets” darba svētkos ar devīzi “Eksporta barometrs 2024” telekomunikāciju uzņēmuma “Latvijas mobilais telefons” viceprezidents Ingmārs Pūķis nāca klajā ar tādu aprēķinu, ka eksporta vērtība uz vienu Latvijas iedzīvotāju ir 2,5 reizes lielāka nekā uz vienu Ķīnas iedzīvotāju.

Svarīgākais