Cer saglabāt darbu bijušajiem NRTP locekļiem

Šā gada pirmajā Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) sēdē 7. janvārī plānots izskatīt jautājumu par bijušo padomes locekļu Dārijas Juškevičas un Andra Mellakaula pagaidu darba nodrošināšanu padomes administrācijā.

Savulaik Jaunā laika pārstāve NRTP D. Juškeviča kopš pilnvaru beigām 17. oktrobrī līdz gadumijai pildīja padomes preses sekretāres funkcijas, bet Tautas partijas virzītais pārstāvis A. Mellakauls bija eksperts starptautisko attiecību jautājumos.

NRTP priekšsēdētājs Ābrams Kleckins Neatkarīgajai norāda, ka viņš vienpersoniski lēmumu par darba nodrošināšanu bijušajiem padomes locekļiem nevar pieņemt un par to jālemj padomei kopumā. Citādi bija pērn, kad pēc viņa vietnieces Daces Bucenieces iniciatīvas padome noslēdza pagaidu līgumus ar bijušajiem NRTP locekļiem.

"Personīgi es vēlētos, lai viņi turpina strādāt NRTP administrācijā, taču jāskatās, kādas būs padomes finanšu iespējas un vai maz to varēsim atļauties," apgalvo Ā. Kleckins.

Pret šo ideju asi iebilst Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) izpilddirektore Gunta Līdaka, kura uzskata, ka padomei nekādā veidā nav jānodarbojas ar sava tēla spodrināšanu.

"Stils un tonis, kā notiek iekārtošana NRTP, ir ļoti nekorekts. Vispār jāskatās kopumā, kādas ir padomes funkcijas un vai tiešām ir nepieciešami divi algoti darbinieki šādu pienākumu veikšanai, jo nav skaidrs, ko tad paši padomes locekļi dara. Es nekādā veidā nejūtu milzīgu NRTP darba pievienoto vērtību. Kaut vai paskatoties, cik neaktīvi padomes locekļi publiskajā telpā pauž viedokļus par TV un radio darbību," ir pārliecināta LRA izpilddirektore G. Līdaka.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka līdz aizvadītā gada 1. oktobrim šos pienākumus pildīja viena darbiniece, kura devās dekrēta atvaļinājumā. Tā vietā, lai nodrošinātu sabiedrības informēšanu, ar ko nodarbotos kāds darbinieks, NRTP iztika bez konkursa rīkošanas un nolēma ieviest savu praksi. "Mēs palūdzām kolēģiem uz laiciņu pastrādāt," atzinās NRTP priekšsēdis. Katrs no bijušajiem NRTP locekļiem par pagaidu darbu saņem 350 latu mēnesī.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais