VID mēnesi gaidīs "airBaltic" valdes locekļu deklarācijas, atstājot amatus

Valsts ieņēmumu dienests (VID) mēnesi gaidīs Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") valdes locekļu deklarācijas, kas pērnā gada nogalē beiguši pildīt amata pienākumus.

Lidsbiedrībā pērnā gada nogalē tika veikta korporatīvās pārvaldības reorganizācija un nolemts, ka "airBaltic" valdes locekļi turpmāk pildīs tikai vadības izpildu funkcijas. Līdzšinējais lidsabiedrības valdes priekšsēdētājs Bertolts Fliks tādejādi ieņem prezidenta un izpilddirektora amatu.

"airBaltic" valdes loceklis Mārtiņš Antonovičs strādās finanšu direktora amatā, Laila Odiņa - operāciju vadības direktores amatā, Tero Taskila - komercdirektora amatā.

Fliks VID decembra beigās VID iesniedza valsts amatpersonas deklarāciju, beidzot pildīt pienākumus kompānijas valdē.

Kopā ar deklarāciju viņš VID iesniedza nevis kompānijas amatpersonu sarakstu, kam jāiesniedz valsts amatpersonas deklarācijas, bet gan pavadvēstuli, kurā norādīja, ka ar 23.decembri darbu beiguši visi "airBaltic" valdes locekļi.

Kā aģentūra LETA uzzināja VID, amatus atstājušajiem "airBaltic" valdes locekļiem deklarācijas VID jāiesniedz mēneša laikā pēc amata pienākumu pildīšanas pabeigšanas, turklāt, saskaņā ar izmaiņām likumdošanā, tas jāiesniedz elektroniski, nevis papīra formātā.

LETA jau ziņoja, ka pēc administratīvās apgabaltiesas sprieduma Flika un VID strīdā par jaunieceltu valdes locekļu nedeklarēšanu VID pieprasīja lidsabiedrības vadītājam iesniegt valsts amatpersonu sarakstu grozījumus par akciju sabiedrības valdes locekļiem par periodu no 2006.gada 15.maija un attiecīgi no šī laika pieprasīja valdes locekļiem, kā arī Flikam, kurš ir lidsabiedrības valdē, iesniegt valsts amatpersonu deklarācijas.

Fliks iepriekš paziņoja, ka neiesniegs deklarāciju VID, bet gan iesniegs valsts amatpersonu sarakstu. Kā biznesa portālam "Nozare.lv" skaidroja Fliks, lidsabiedrība ir saņēmusi "tiesas lēmumu tikai par to, ka man jāiesniedz "airBaltic" amatpersonu saraksts. To arī darīsim, bet tiesas lēmuma par amatpersonas statusu vēl nav", savu izpratni deklarēja Fliks.

Svarīgākais