Ušakovs sašutis par policijas pārbaudi saistībā ar ierakstu "facebook"

© f64

Rīgas mērs un partijas "Saskaņa" līderis Nils Ušakovs Valsts policijas ierosināto pārbaudi par viņa "facebook" profilā ievietoto informāciju 12.Saeimas vēlēšanu dienā, kas paudusi aicinājumu balsot par "Saskaņu", uzskata par absurdu.

Ušakovs atteicās komentēt notikušo, sakot, ka "šādu absurdu komentēt nav vērts".

6.oktobrī Ušakovs arī savā "facebook" profilā ievietojis interneta saiti uz ziņu par Valsts policijas ierosināto pārbaudi, pievienojot komentāru krievu valodā "Dodos pagrīdē".

Kā ziņots, vēlēšanu dienā Valsts policija saņēmusi informāciju par to, ka vietnē "facebook" Nila Ušakova profilā ievietota informācija ar aicinājumu balsot par 11.sarakstu. Par šo faktu policijā ir sākta pārbaude, kuras laikā pārbaudīs, vai ir pamats uzsākt administratīvo lietvedību un kādu saukt pie administratīvās atbildības.

Likums paredz, ka vēlēšanu dienā, kā arī dienu pirms vēlēšanām priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana elektroniskā plašsaziņas līdzekļa radio programmās un raidījumos, publiskās lietošanas ārtelpās un iekštelpās, preses izdevumos, internetā, institūcijās un kapitālsabiedrībās ir aizliegta, izņemot tādu paziņojumu izvietošanu, kuri informē par partijas vai deputāta kandidāta tikšanos ar vēlētājiem.

Par likumā noteiktās priekšvēlēšanu aģitācijas kārtības pārkāpšanu Administratīvo pārkāpumu kodekss fiziskajām personām paredz brīdinājumu vai naudas sodu, bet juridiskajām personām naudas sodu.

Svarīgākais