Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

"Suņu būdas" vadītājs Artuss Kaimiņš startēs Saeimas vēlēšanās

© f64

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) šodien Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegusi savu kandidātu sarakstu 12.Saeimas vēlēšanām. No politiskā spēka cita starpā kandidēs arī aktieris, raidījuma "Suņu būda" vadītājs Arturs Kaimiņš, kurš plašāk zināms kā Artuss, aģentūru LETA informēja LRA valdes loceklis Dainis Liepiņš.

Kaimiņš aģentūrai LETA norādīja, ka gan līdz vēlēšanām, gan pēc tām turpinās vadīt raidījumu. Viņš skaidroja, ka uz to neattiecas Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā minētie ierobežojumi, kas noteikti elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem.

Likumā noteikts, ka vēlēšanu dienā, kā arī 60 dienas pirms vēlēšanu dienas elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem (EPL) aizliegts izplatīt to personu vadītus raidījumus, kuras ir pieteiktas par deputātu kandidātiem.

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārstāvju sacītais liecina, ka nav skaidras atbildes uz jautājumu, vai šis ierobežojums attiecas arī uz "Suņu būdu". NEPLP juriskonsulte Iveta Pelše aģentūrai LETA norādīja, ka "Boom FM" nav reģistrēta NEPLP kā EPL un ka joprojām tiek pētīts, kādu regulējumu attiecināt uz interneta radio.

"Suņu būda" ir minēts kā "Boom FM" programmas raidījums, liecina mājaslapā "boomfm.lv" publicētā informācija.

Paužot personīgo viedokli, Pelše norādīja, ka pēc būtības ierobežojums uz "Suņu būdu" attiecas, taču, tā kā interneta radio nav reģistrēts, tad tomēr nē. Ja NEPLP saņemtu sūdzību par Kaimiņa raidījumu, tad padome to izvērtētu, lūdzot arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja viedokli.

NEPLP padomes loceklis Dainis Mjartāns norādīja, ka tas ir jautājums par žurnālistikas ētiku, savukārt attiecībā uz likuma interpretāciju nepieciešams konsultēties ar juristiem.

Tāpat no LRA saraksta kandidēs aktieris Rūdolfs Plēpis.

Rīgā saraksta galvgalī būs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktora vietnieks Mārtiņš Šics, Kristīgi demokrātiskās savienības valdes priekšsēdētāja Māra Viktorija Zilgalve, Saeimas deputāte Inga Bite, Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas priekšsēdētājs Aivars Timofejevs un fonda "Prioritāte" valdes loceklis Armands Agrums.

Vidzemē kandidēs LRA valdes priekšsēdētājs un premjera amata kandidāts Mārtiņš Bondars, Vidzemes partijas valdes priekšsēdētājs Guntis Gladkins, Baldones novada domes priekšsēdētāja Karina Putniņa, AS "Brīvais vilnis" izpilddirektors Māris Trankalis un Ādažu novada domes deputāts Jānis Ruks.

Kurzemē startēs Skrundas novada domes priekšsēdētāja Nellija Kleinberga, Saeimas deputāte Inita Bišofa, AS "VEF" padomes loceklis Arnis Zekunde, AS "Ventspils tirdzniecības osta" projektu vadītājs Raimonds Kalniņš un bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītājs Normunds Vilnītis.

Zemgalē kandidēs Liepiņš, Vecumnieku novada domes priekšsēdētājs Rihards Melgailis, Vidzemes partijas pārstāvis Ilgonis Leišavnieks, Saeimas deputāte Inga Vanaga un Kandavas novada Kooperatīvās krājaizdevu sabiedrības valdes priekšsēdētāja Leonārija Gudakovska.

Latgalē startēs Saeimas deputāts Juris Viļums, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktors Osvalds Zvejsalnieks, tālāk sekos Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas valdes loceklis Jānis Dinevičs, Daugavpils medicīnas koledžas direktore Līvija Jankovska un Latgales plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centra speciālists Oskars Zuģickis.

Kā ziņots, 12.Saeimas deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana CVK noslēgsies rīt, 5.augustā.