No Rīgas domniekiem komandējumos visvairāk devies Ušakovs

Šogad no Rīgas domniekiem visbiežāk savu pilsētu ārpus Latvijas pārstāvējis mērs Nils Ušakovs, kurš devies piecos komandējumos.

Par to ziņo portāls apollo

Pašvaldības vadītājs devies uz Igauniju, Krieviju, Dāniju un Lietuvu. Krieviju Ušakovs apmeklējis divreiz.

Trīs komandējumos devies Drošības un kārtības jautājumu komitejas vadītājs Dainis Turlais (LPP/LC), kurš pēc Tallinas mēra ielūguma devās uz Baltijas ceļa 20.gadadienas atceres pasākumu Briselē, apmeklēja arī Kazahstānas pilsētu Aktau un Eiropas Drošības un aizsardzības asamblejas sēdi Francijas galvaspilsētā Parīzē.

Divreiz komandējumā devies Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC), kurš viesojies Krievijas galvaspilsētā Maskavā un Baltkrievijā. Divreiz oficiālās vizītēs devusies arī RD Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Eiženija Aldermane (LPP/LC), kura viesojusies Tbilisi pilsētas svētkos Gruzijā un pieredzes apmaiņas braucienā devusies uz Maskavu. Divi komandējumi bijuši arī Rīgas vicemēram Aināram Šleseram (LPP/LC), kurš pabijis Baltkrievijā un Krievijā.

Lielākā daļa jaunās Rīgas domes pārstāvju komandējumu bijuši Eiropas robežās, izņemot Turlā braucienu uz Āzijas valsti Kazahstānu.

Kopumā kopš jaunā domes sasaukuma darbības sākuma jūlijā reģistrēti 55 komandējumi, kuros devušās RD amatpersonas. Šo komandējumu kopējās izmaksas ir 37 651 lats.

Svarīgākais