Vērtēs premjera biroja vadītājas rīcību par sarunām ar domi par "telšu pilsētiņas" likvidēšanu

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) vērtēs savas biroja vadītājas Olitas Augustovskas rīcību, ja apstiprināsies, ka viņa pārkāpusi viņai doto mandātu sarunai ar Rīgas domes pārstāvjiem par tālāko rīcību saistībā ar "telšu pilsētiņas" iemītniekiem, šodien žurnālistiem sacīja premjers.

Dombrovskis uzsvēra, ka Augustovskai bija jārunā ar Rīgas domes pārstāvjiem tikai par tiem jautājumiem, kas bija minēti premjera biroja oficiāli nosūtītajā vēstulē pašvaldībai, proti, par sociālo dienestu iesaisti "telšu pilsētiņas" iemītnieku situācijas risināšanā.

Dombrovskis gan uzskata, ka šajā jautājumā bijusi "ļoti neprecīza interpretācija" un pauda cerību, ka tā nav saistāma ar to, ka valdības komiteja šonedēļ neatbalstīja meža zemes transformāciju savrupmājas un saimniecības ēkas kompleksa būvniecībai Aināram Šleseram (LPP/LC) un Inesei Šleserei (LPP/LC) piederošajā nekustamajā īpašumā 0,8975 hektāru platībā Upes ielā 1a, Jūrmalā, kas atrodas Rīgas jūras līča krasta kāpu aizsargjoslā.

Kā ziņots, šādu lēmumu par Šlesera ģimenes īpašumu valdības komiteja pieņēma pēc Dombrovska priekšlikuma, virzot jautājumu papildu saskaņošanai un juridiskai izvērtēšanai.

Savukārt Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC) norāda, ka saruna ar premjera biroja vadītāju notikusi un tās gaitā runāts par to, ka piketu pie valdības ēkas vajadzētu pārtraukt ar radikālākām metodēm. Savus vārdus izpilddirektors varot apstiprināt ar saņemtajām īsziņām.

Par piketa pārtraukšanu ar radikālākām metodēm saruna starp Radzeviču un Augustovsku notikusi 21.decembrī plkst.10.03, bet pēc tam sazināšanās notikusi ar īsziņu palīdzību.

Vienā no īsziņām Augustovska jautā, cikos pašvaldība plāno sākt rīkoties, savukārt citā īsziņā rakstīts "ne vārda par to, ko runājām mutiski". Vēlāk vienā īsziņā tiek atzīts, ka bijis plānots iesaistīt Valsts policiju.

Savukārt Dombrovska preses sekretāre Līga Krapāne aģentūrai LETA iepriekš noliedza, ka premjera birojs būtu rosinājis protestētājus pārvietot ar policijas iejaukšanos.

Kā ziņots, protesta akciju iepretim Ministru kabineta ēkai 30.novembrī sāka Gints Gaiķēns. Viņš pauda neapmierinātību ar valstī notiekošo un prasīja valdību steidzami risināt bezdarba problēmas. Vēlāk Gaiķēnam pakāpeniski pievienojās citi protestētāji, uz trotuāra Brīvības bulvārī izveidojot "telšu pilsētiņu".

Svarīgākais