"Saskaņas Centrs": deputātiem ir jāatvainojas pensionāriem

PPA "Saskaņas Centrs" uzskata, ka valdošās koalīcijas pārstāvjiem, kuri pieņēma lēmumu par pensiju samazināšanu, būtu pienākums atvainoties pensionāriem. Tā teikts "Saskaņas Centra" šodien izplatītajā paziņojumā.

"Satversmes tiesas spriedums "Par likuma "Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam" normu atcelšanu, ir pamatīga uzvara ne tikai pensionāriem, bet arī visai sabiedrībai. Tas liecina, ka Latvijā arī ir iespēja cīnīties ar varas orgāniem, kas uzskata, ka var nerēķinās ar tautu. PPA "Saskaņas Centrs" uzskata, ka pēc Satversmes tiesas sprieduma pieņemšanas valsts augstākajām amatpersonām vajadzētu atvainoties visiem Latvijas pensionāriem," uzsver Saeimas PPA "Saskaņas Centrs" frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins.

"Pagaidām pensionāriem nav atvainojušies ne finanšu ministrs Einārs Repše, ne ministru prezidents Valdis Dombrovskis, ne Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, ne valsts prezidents Valdis Zatlers. Vienīgais, ko mēs dzirdējām no koalīcijas pārstāvjiem, ir solījums izpildīt Satversmes tiesas spriedumu. Valsts nolēma aizmirst, ka cik sāpīga pensionāriem bija pensiju samazināšana. Veciem cilvēkiem atņēma daļu no tā jau niecīgajiem ienākumiem, kas spieda viņus atteikties no medikamentu un pārtikas produktu iegādes. Tūkstošiem pensionāru nācās izvēlēties starp darbu un pensiju, kas būtiski pasliktināja viņu materiālo stāvokli. Par to valsts amatpersonām būtu jālūdz piedošana pensionāriem, nevis jāmēģina izvairīties no atbildības! Valdībai nepietika drosmes atvainoties pensionāriem Satversmes tiesas sprieduma paziņošanas dienā, bet valsts augstākstāvošajām personām ir pienākums apsveikt tautu Jaungada naktī no 31.decembra uz 1.janvāri," uzskata V.Agešins.

Mēs aicinām valdību izmantot šo brīnišķīgo izdevību un apsveikuma runās atzīt atbildību par savu rīcību - atvainoties cilvēkiem, kas ir cietuši šo bezatbildīgo lēmumu rezultātā, teikts "Saskaņas Centra"šodien izplatītajā paziņojumā.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais