PS un JL pieprasa Ušakova demisiju

© f64

"Pilsoniskās savienības" (PS) un Jaunā laika (JL) Rīgas Domes (RD) frakciju deputāti iesniegs Rīgas mēra Nila Ušakova demisijas pieprasījumu, informē frakcijas "Jaunais laiks" sabiedrisko attiecību konsultante Laila Timrota.

"Pilsoniskās savienības" (PS) un Jaunā laika (JL) Rīgas Domes (RD) frakciju deputāti iesniegs Rīgas mēra Nila Ušakova demisijas pieprasījumu.

Ušakova nedemokrātiskais vadības stils, privātu biznesa interešu lobēšana, kā arī nesaimnieciskums un naudas izšķērdēšana tādos apšaubāmos un nekvalitatīvos projektos kā "Live Riga", liecina par galvaspilsētas vadītāja neprofesionalitāti, nevēlēšanos un nespēju strādāt rīdzinieku interesēs.

Par Ušakova klaji vienaldzīgu un cinisku attieksmi pret domes priekšsēdētāja pienākumiem liecina kaut vai pēdējā domes sēde, kurā bija jāpieņem galvaspilsētas 2010.gada budžets. Sēde tika sasaukta vēlā pēcpusdienā, nerēķinoties ar to, ka lēmumus par gada budžetu nevar pieņemt dažu minūšu laikā. Savukārt ārkārtas sēde pēc budžeta pieņemšanas tika noorganizēta par spīti tam, ka deputāti nebija paspējuši iepazīties ar izskatāmajiem dokumentiem, teikts medijiem izplatītajā paziņojumā.

Satraucošs ir arī RD vadības katastrofāli zemais kultūras līmenis. Laikā, kad sabiedrības uzticība politiķiem ir bīstami zema, Rīgas mēra rīcība 17.decembra domes sēdē degradējusi jau pārlieku zemo politiskās kultūras līmenī valstī. Uzskatām, ka šajā situācijā asi jāreaģē ne vien sabiedrībai, bet arī politiskajai videi - mēs nedrīkstam izlikties to nemanām. Tas, kā amatpersona izsakās, skaidri demonstrē to, kā viņš domā, un ne jau šādu vadību pelnījuši rīdzinieki, norāda partiju pārstāvji, teikts izplatītajā paziņojumā.

Paredzams, ka Rīgas mēra demisijas pieprasījumu JL un PS domē iesniegs trešdien, 23.decembrī.

Svarīgākais