Streļčenokam kārtējais komandējums; KNAB tikmēr vadīs Jurča

© f64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks devies kārtējā komandējumā, un viņa vietā par pienākumu izpildītāju iecelta Streļčenoka vietniece Ilze Jurča.

Oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētais premjerministres Laimdotas Straujumas (V) rīkojums liecina, ka premjerministre atļāvusi Streļčenokam doties komandējumā uz Franciju no 15. līdz 20.jūnijam. LETA jau rakstīja, ka viņš Francijā piedalās Eiropas Padomes Starpvalstu pretkorupcijas grupas plenārsēdē.

Streļčenoka prombūtnes laikā par KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāju iecelta biroja priekšnieka vietniece Ilze Jurča.

LETA arī ziņoja, ka KNAB priekšnieks pēdējo mēnešu laikā devies piecos komandējumos. Komandējums uz Franciju ir sestais.

Streļčenoks no 12.maija līdz 13.maijam Kuveitā piedalījās Pasaules Bankas organizētā seminārā. Atsaucoties uz Kuveitas Pretkorupcijas komisijas vadības ielūgumu, KNAB priekšnieks seminārā dalījās Latvijas pieredzē par KNAB izveides procesu, sasniegtajiem rezultātiem un nākotnes darbības prioritātēm.

Aprīlī Streļčenoks devās trīs komandējumos. Viņš apmeklēja Turkmenistānu, Austriju un Franciju. No 24.marta līdz 28.martam KNAB priekšnieks piedalījās Eiropas Padomes Starpvalstu pretkorupcijas grupas plenārsēdē Strasbūrā, Francijā.

KNAB vadītājs Streļčenoks pagājušā nedēļā telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" apgalvoja, ka izjūt pret sevi vērstu politisko spiedienu. KNAB priekšnieks sacīja, ka pirms apmēram mēneša premjeres biroja vadītājs telefonsarunā viņu "brīdinājis" un "devis signālu", kā pareizāk organizēt KNAB darbu. KNAB vadītājs kā spiedienu uz sevi novērtējis premjera biroja interesi par komandējuma uz Kuveitu lietderību.

Straujumas preses sekretāre Džeina Tamuļeviča aģentūru LETA informēja, ka premjerministres Laimdotas Straujumas (V) biroja vadītājs Ringolds Arnītis ar Streļčenoku telefoniski pārrunājis komandējuma lietderību. Telefonsarunā nav izskanējuši nedz brīdinājumi, nedz arī doti signāli par biroja darba organizēšanu. Šajā telefonsarunā Arnītis, atsaucoties uz Straujumas lūgumu, ieteicis Streļčenokam apsvērt kārtējā komandējuma uz Kuveitu lietderību. Šāds ieteikums izteikts, ņemot vērā viņa neseno vizīti Turkmenistānā un aktuālos jautājumus, kādi KNAB dienaskārtībā ir Latvijā.

Latvijā

“Tas viennozīmīgi ir valsts drošības jautājums,” pēc notikušā konkursa vērtējot atteikumu reģionālajiem medijiem piešķirt Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda līdzekļus digitalizācijai, teic Latvijas preses izdevēju asociācijas (LPIA) valdes priekšsēdētāja vietnieks un atbildīgais par reģionālajiem medijiem Guntars Līcis. Daudziem medijiem tas nozīmēs darbības pārtraukšanu. Taču bez reģionālajiem medijiem veidosies dezinformācijas zonas, ko ar savu saturu piepildīs ienaidnieki. Un to mums ir daudz.

Svarīgākais