KNAB: Grigules reklāmas Dziesmu svētku laikā nav priekšvēlēšanu aģitācija

© F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) secinājis, ka tolaik Saeimas deputāta amatā esošās Ivetas Grigules (ZZS) reklāma-uzruna televīzijā Dziesmu svētku laikā nav vērtējama kā priekšvēlēšanu aģitācija.

KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka parakstītajā atzinumā secināts, ka reklāma neatbilst likumā noteiktajai priekšvēlēšanu aģitācijas definīcijai, aģentūru LETA informēja Eiropas Parlamentā ievēlētā Grigule.

Reklāma, kuru raidīja vairākos televīzijas kanālos XXV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku un XV Deju svētku laikā, tika izvietota no 2013.gada 4.jūlija līdz 7.jūlijam, kas nav Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā noteiktais priekšvēlēšanu aģitācijas periods, norādījis KNAB. Tādējādi nav pārkāpti likumā noteiktie ierobežojumi.

Tāpat KNAB nav konstatējis Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma pārkāpumus.

Latvijā

“Tas viennozīmīgi ir valsts drošības jautājums,” pēc notikušā konkursa vērtējot atteikumu reģionālajiem medijiem piešķirt Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda līdzekļus digitalizācijai, teic Latvijas preses izdevēju asociācijas (LPIA) valdes priekšsēdētāja vietnieks un atbildīgais par reģionālajiem medijiem Guntars Līcis. Daudziem medijiem tas nozīmēs darbības pārtraukšanu. Taču bez reģionālajiem medijiem veidosies dezinformācijas zonas, ko ar savu saturu piepildīs ienaidnieki. Un to mums ir daudz.

Svarīgākais