Policija nav fiksējusi jaunus pārkāpumus EP vēlēšanās

© f64

Valsts policija nav saņēmusi sūdzības no iedzīvotājiem vai konstatējusi jaunus pārkāpumus saistībā ar vakar notikušajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām Latvijā, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis.

Jau ziņots, ka vēlēšanas aizritējušas mierīgi. Vienīgajam ziņojumam par balsu pirkšanu policija nav guvusi apstiprinājumu.

Vēlēšanās nekādi incidenti nav konstatēti, izņemot vienu nelikumīgas aģitācijas gadījumu Alūksnē, kur vietējā veikalā konstatēts kādas partijas reklāmas plakāts. Plakāts aizvākts, bet par gadījumu sākta administratīvā lietvedība.

Savukārt Drošības policija (DP) bija saņēmusi divus signālus par, iespējams, nelikumīgu aģitāciju, un šī informācija atbilstoši kompetencei tika nodota Valsts policijai. DP tika ziņots par vienu gadījumu Rīgā un vienu kādā no valsts reģioniem. Vēlāk nekādu informāciju par iespējamiem pārkāpumiem DP nav saņēmusi.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais