Mamikins: "Saskaņai" neizdevās mobilizēt savus vēlētājus

© F64

Partijai "Saskaņa" neizdevās uzrunāt savu vēlētāju, lai viņš dotos uz vēlēšanu iecirkni, nevis pagulētu pie jūras, uzskata "Saskaņas" EP deputāta amata kandidāts Andrejs Mamikins.

Mamikins aģentūrai LETA sacīja - ir labi, ka "Saskaņai" ir vismaz viens mandāts, bet žēl, ka nav divi vai trīs. Neskatoties uz virkni pareizo soļu, "Saskaņai" neizdevās mobilizēt savus vēlētājus atšķirībā no "Vienotības" un "Latvijas Krievu savienības" (LKS), piebilda EP deputāta amata kandidāts.

Viņš uzskata, ka "Saskaņai" tas neesot izdevies vairāku iemeslu dēļ - to ietekmēja gan ģeopolitiskā situācija, proti, notikumi Ukrainā, kā arī laika apstākļi. Mamikins arī piebilda, ka vēlētājiem varētu būt iespaids, ka "Saskaņa" tik un tā tiktu ievēlēta, tāpēc daži varēja arī nedoties balsot.

Cilvēku aktivitāti vēlēšanās ietekmēja arī tas, ka viņiem Eiropa šķiet tāla, savukārt EP lēmumi nesaistīti ar cilvēku dzīvi Latvijā, sacīja Mamikins. Pēc Latvijas reģionu apmeklēšanas Mamikinam arī radies iespaids, ka cilvēki ir nikni uz politiķiem.

Kā ziņots, EP vēlēšanās uzvarējusi partija "Vienotība", kas ieguvusi četrus mandātus no astoņiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Savukārt pa vienam mandātam ticis četriem politiskajiem spēkiem - nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, partijai "Saskaņa", Zaļo un zemnieku savienībai un Tatjanas Ždanokas LKS.

Saskaņā ar sākotnējiem rezultātiem, "Saskaņu" EP varētu pārstāvēt Mamikins.

Vēl neesot apkopotas balsis vairākos iecirkņos.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais