Dombrovskis: EP vēlēšanu rezultāti jāizmanto, lai sekmīgi startētu arī Saeimas vēlēšanās

© F64

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultāti jāspēj izmantot, lai sekmīgi startētu arī Saeimas vēlēšanās, uzskata "Vienotības" saraksta līderis EP vēlēšanās, ekspremjers Valdis Dombrovskis.

Dombrovskis aģentūrai LETA sacīja, ka sekmīgs starts EP vēlēšanās var kalpot par "atspēriena punktu" arī Saeimas vēlēšanās. Taujāts, kas tieši būtu "sekmīgs starts" Latvijas parlamenta vēlēšanās, Dombrovskis skaidroja, ka uzreiz pēc EP vēlēšanām "Vienotība" ķersies klāt un padziļināti diskutēs jautājumus saistītus ar Saeimas vēlēšanām.

Šajās vēlēšanās "Vienotība" sevi esot parādījusi kā lielāko politisko spēku Latvijā, tāpat rezultāti rāda, ka kurss uz labēji centrisko politisko spēku konsolidāciju sevi ir attaisnojis, uzskata Domrovskis.

Viņš gan uzsver, ka jāsagaida oficiālie vēlēšanu rezultāti, lai zinātu, cik mandātu EP "Vienotība" ir ieguvusi - trīs vai četrus. Tomēr kopumā politiķis pozitīvi vērtē partijas rezultātus šajās vēlēšanās.

Kā ziņots, EP vēlēšanās uzvarējusi partija "Vienotība", kas ieguvusi četrus mandātus no astoņiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Vēl neesot apkopotas balsis vairākos iecirkņos.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais