Valdība lems par Jezdakovas iecelšanu VID vadītājas amatā

Nākamajā valdības sēdē plānots lemt par līdzšinējās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja pienākumu izpildītājas Nelijas Jezdakovas iecelšanu VID vadītājas amatā, aģentūrai LETA apstiprināja vairāki avoti premjera pārstāvētājā partijā "Jaunais laiks".

Jezdakova esot sevi pierādījusi kā profesionāle un ir politiski neitrāla, tādēļ viņu plānots iecelt par pastāvīgu iestādes vadītāju.

JL uzskata, ka Jezdakovas apstiprināšanai amatā nevajadzētu izsaukt asas domstarpības.

Līdzšinējais VID vadītājs Dzintars Jakāns ir atstādināts uz dienesta izmeklēšanas laiku.

Finanšu ministra Einara Repšes (JL) preses pārstāvis Aleksis Jarockis aģentūrai LETA šādu informāciju gan neapstiprināja, uzsverot, ka, kamēr nav pabeigta dienesta lietas izmeklēšana, ir pāragri runāt par tālāko rīcību. Tiklīdz tikšot saņemts komisijas atzinums, ministrs arī pieņemšot lēmumu par turpmāko rīcību.

Komisijai atzinums jāsniedz līdz 22.decembrim.

Jarockis atgādināja Jakāna iepriekš medijiem teikto, ka turpmāk viņš nevarēšot sastrādāties ar Repši. "Repše šādu Jakāna viedokli var tikai respektēt," norādīja ministra pārstāvis.

Jakāns aģentūrai LETA sacīja, ka, viņaprāt, viss iepriekšminētais ir "pilnīgas aplamības", "blēņas un muļķības", apzināti veidota sabiedrisko attiecību kampaņa, lai maldinātu sabiedrību.

Jakāns pauda neizpratni par to, kā iespējams runāt par jaunas VID priekšnieces iecelšanu, ja disciplinārlieta pret viņu vēl nav izbeigta un nekāds atzinums vai lēmums tajā nav pieņemts, tādējādi, lai gan no amata atstādināts, viņš vēl joprojām ir VID ģenerāldirektors.

Jakāns arī uzsvēra, ka nav Jarocki un Repšes padomniekus deleģējis paust viņa paša viedokli, īpaši jautājumā par iespēju sastrādāties ar finanšu ministru. Jakāns sacīja, ka viņš savulaik ir izteicies, ka, strādājot kopā ar Repši, astoņu mēnešu laikā ir notikusi viena sapulce, un tādā režīmā viņš esot gatavs strādāt arī nākamos astoņus mēnešus.

Jakāns sacīja, ka šodien bijis Finanšu ministrijā pie disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas vadītājas, kura viņu informējusi, ka rīt, 18.decembrī, iesniegs lūgumu Repšem pagarināt lietas izmeklēšanas termiņu līdz 2010.gada 8.janvārim, to pamatojot ar lietas sarežģītību, kam nepieciešams papildu laiks.

Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Vents Armands Krauklis aģentūrai LETA teica, ka, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, minētais jautājums valdības sēdē nemaz nevar tikt skatīts, jo komisija, kura izvērtē Jakāna darbību, lūgšot pagarināt tās pilnvaru termiņu. "Tas būtu kaut kas neiedomājams, ja Jakāns tiktu atcelts no amata bez izmeklēšanas komisijas rezultātu sagaidīšanas," sacīja Krauklis.

Svarīgākais