Aicina Latvijā pilnībā apturēt uzturēšanās atļauju tirdzniecību Krievijas pilsoņiem

Nacionālās apvienība aicina apturēt uzturēšanās atļauju tirdzniecību Krievijas pilsoņiem.

Nacionālās apvienības "VL-TB/LNNK" frakcija šodien pieņēma lēmumu aicināt koalīcijas partnerus dot tiesības valdībai uz laiku apturēt uzturēšanās atļauju tirdzniecību pret nekustamā īpašuma iegādi Krievijas pilsoņiem. NA frakcija ir iesniegusi grozījumu Imigrācijas likumā projektu.

NA iesniegtā priekšlikuma formulējums ir šāds: "Ministru kabinets valsts apdraudējuma novēršanas un pārvarēšanas nolūkos var uz laiku līdz vienam gadam apturēt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu vienas vai vairāku trešo valstu pilsoņiem. Apturēšana var tikt piemērota attiecībā uz termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu saskaņā ar Imigrācijas likuma 23.panta pirmās daļas vienu, vairākiem vai visiem punktiem. Vajadzības gadījumā šajā daļā minēto termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas apturēšanu var pagarināt.”

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais