Dombrovskis pieprasa skaidrojumu par Bičkoviča pilsonību

© f64

Premjers Valdis Dombrovskis pieprasījis tieslietu ministra Mareka Segliņa juridisku izvērtējumu par Augstākās tiesas priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča pilsonības piešķiršanas apstākļiem un dokumentācijas pamatotību.

Paskaidrojums ministram jāiesniedz līdz trešdienai, 2.septembra pusdienas laikam.

"Lūdzu Jūs līdz š.g. 2.septembra plkst. 12.00 sniegt rakstiskus paskaidrojumus attiecībā uz bijušās Naturalizācijas pārvaldes priekšnieces E.Aldermanes publiskajā telpā pausto viedokli par Latvijas Republikas pilsonības piešķiršanu Augstākās tiesas priekšsēdētājam Ivara Bičkovičam. Cik pamatots ir viedoklis par to, ka Augstākās tiesas priekšsēdētājam Ivara Bičkovičam Latvijas Republikas pilsonība ir piešķirta nelikumīgi, ievērojot, ka šāda satura paziņojumi rada būtisku kaitējumu Latvijas kā tiesiskas valsts tēlam," teikts premjera vēstulē M. Segliņam.

Paskaidrojumos tiek lūgts sniegt juridisku pamatojumu tam, ka pilsonības piešķiršanas I.Bičkovičam pārbaudes lietas virzība savulaik no Naturalizācijas pārvaldes tika pārņemta uz Tieslietu ministriju. Premjers Lūdz paskaidrojumiem pievienot tieslietu ministra vai tā pienākumu izpildītāja rezolūcijas kopiju, ar kuru šī lieta tika pārņemta un tai noteikts konfidencialitātes statuss. Savos paskaidrojumus V. Dombrovskis lūdz īpaši skaidrot apstākļus, kuru dēļ šī pārbaudes lieta tika klasificēta.

Svarīgākais