Straujuma Briselē piedalīsies ārkārtas sēdē par Ukrainu

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ceturtdien, 6.martā, dosies uz Briseli, lai piedalītos Eiropas Savienības Padomes ārkārtas sēdē saistībā ar notikumiem Ukrainā.

Sanāksmē valstu un valdību vadītāji apspriedīs situācijas attīstību Ukrainā un lems par pasākumiem, lai situāciju stabilizētu, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Ārkārtas sēdi sasaucis Eiropadomes priekšsēdētājs Hermans van Rompejs.

Jau ziņots, ka Latvijas augstākās amatpersonas ir paudušas nosodījumu Krievijai par karaspēka ievešanu Ukrainas teritorijā. Valsts amatpersonu paziņojumā teikts, ka Latvija stingri iestājas par Ukrainas teritoriālo integritāti un uzskata, ka jebkuri soļi, kas vērsti uz Ukrainas sabiedrības šķelšanu un valsts teritoriālās integritātes apšaubīšanu, ir kategoriski nosodāmi.

"Krievijas Federācijas padomes lēmums atļaut bruņoto spēku izmantošanu Ukrainas teritorijā ir rupjš starptautisko tiesību pārkāpums un klaja iejaukšanās suverēnas valsts iekšējās lietās," teikts paziņojumā.

LETA arī ziņoja, ka Krievijas parlamenta augšpalāta sestdien apstiprināja prezidenta Vladimira Putina lūgumu atļaut izmantot Krievijas karaspēku Ukrainas teritorijā.

Oficiāli Krievijas bruņoto spēku iebrukums Ukrainas teritorijā vēl nav sācies, tomēr Krievijas bruņutehnika un armijas karavīri formās bez uzšuvēm jau pirms vairākām dienām pameta militārās bāzes teritoriju un ieņēma pozīcijas Krimas pussalas teritorijā.

Svarīgākais