ES ierēdņi rīko trīs stundu streiku

© Scanpix

Simtiem Eiropas Savienības (ES) ierēdņu pirmdien rīkoja trīs stundu streiku, tādējādi pieprasot akceptēt viņu tiesības nākamgad saņemt 3,7% algu paaugstinājumu.

Neskatoties uz Briseles centieniem ierobežot Eiropas valstu sabiedriskajā sektorā strādājošo atalgojumu paaugstināšanu, aptuveni 44 500 Briselē un citās ES institūcijās strādājošo varētu saņemt algu palielinājumu par 3,7%.

Taču jau vairākas dalībvalstis paudušas iebildumu šim Eiropas Komisijas (EK) ierosinājumam.

Arī Lielbritānijas premjerministrs Gordons Brauns pēc Briselē notikušā ES dalībvalstu līderu samita piektdien brīdināja ES ierēdņus izvairīties no algu palielināšanas, ņemot vērā pašreizējo ekonomiski grūto vidi.

"Neviens šo jautājumu Eiropadomē nav apspriedis, taču acīmredzot visi piekrīt, ka atalgojumam šajā laikā ir jābūt saprātīgam," uzsvēra Brauns.

ES ierēdņi streiku gatavojas rīkot arī šajā nedēļā Strasbūrā plānotās Eiropas Parlamenta sesijas laikā.

Latvijā

Lietuvā šogad notikuši jau 13 ugunsgrēki, ko izraisīja degoši skrejriteņu akumulatori, tiek ziņots interneta vietnē “respublika.lt”. Cilvēki, kuri mitinās daudzdzīvokļu mājās, sākuši bažīties par savu veselību un drošību, kā arī, protams, par savu īpašumu, jo daudzviet dzīvokļos un kāpņu telpās šie agregāti tiek pieslēgti elektrotīklam, lai uzlādētos. Kādā vēstulē pat ir rakstīts: “Mēs dzīvojam blakus bumbai!” Kas notiek Latvijā ar tik populārajiem skrejriteņiem?

Svarīgākais