Vairāk nekā puse Saeimas deputātu nestāsta, vai kandidēs nākamajās vēlēšanās

Vairāk nekā puse Saeimas deputātu neatklāj, vai kandidēs 10.Saeimas vēlēšanās, liecina aģentūras LETA veiktā aptauja.

No Tautas partijas ievēlētie deputāti Jānis Lagzdiņš, Raimonds Pauls un Kārlis Leiškalns jau nolēmuši nākamās Saeimas vēlēšanās nekandidēt. Savukārt deputāte Anta Rugāte atklāja, ka ir nopietnu pārdomu priekšā. Arī bijušais finanšu ministrs Atis Slakteris norādīja, ka vēl nav izlēmis, vai balotēsies.

No partijas Jaunais laiks (JL) ievēlētajiem deputātiem, 10.Saeimas vēlēšanās nekandidēs Ausma Kantāne. "Ja es būtu jaunāka, par spīti visam kandidētu," atzina deputāte.

Arī apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) deputāts Pēteris Tabūns vairs nekandidēs, jo viņu skumdinot sabiedrības attieksme. "Es nekad neesmu bijis tādā diskomfortā, neesmu pelnījis, ka mani spārda ar kājām, katrs, kam tas ienāk prātā."

No TB/LNNK vēlēšanās nekandidēs arī komponists Imants Kalniņš. "Pietiek," sacīja Kalniņš un norādīja, ka viņu neapmierinot arī Latvijas valsts politiskā sistēma. Savukārt deputāts Juris Dobelis atzina, ka vēl nevar pateikt, vai kandidēs. "Tas ir atkarīgs, gan no mana paša noskaņojuma, gan situācijas valstī, gan no tā, vai man būs domubiedri."

No Pilsoniskās savienības (PS) vēlēšanās nekandidēs Anna Seile, kura bijusi, gan Augstākās padomes, gan vēlāk visu sasaukumu Saeimas deputāte. "Es jau esmu veca seja, un tauta vecās sejas nemīl," sacīja Seile. Līdzīgu viedokli pauda arī deputāts Gunārs Laicāns, kurš uzskata, ka politikā tagad būtu jānāk strādāt jauniem cilvēkiem. "Saeimā noteikti bez manis var iztikt," atzina Laicāns.

Arī Zaļo un zemnieku savienības ievēlētais Vilnis Edvīns Bresis nolēmis vairs vēlēšanās nekandidēt, jo jūtoties vecs. Savukārt svarcēlājs Viktors Ščerbatiks pauda vēlmi vēlēšanās balotēties, ja partija viņu nominēs. Vēlēšanās kandidēs arī Staņislavs Šķesteris, "jo es neko citu nemāku darīt. Vēlētos amatos esmu no 1990.gada".

10.Saeimas vēlēšanās kandidēs arī Jānis Strazdiņš (ZZS), kurš informēja, ka jau esot devis savu piekrišanu startēt Rīgas vēlēšanu apgabalā.

Partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" priekšsēdētājs Jakovs Pliners uzsvēra, ka ir gatavs kandidēt nākamajās Saeimas vēlēšanās "ja vien būšu dzīvs".

Gatavību startēt nākamā sasaukuma parlamenta vēlēšanās pauda arī ilggadējais Saeimas deputāts Aleksandrs Golubovs (SC).

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais