Šteinbuka ekspremjera izredzes uz augstu amatu Eiropā vērtē kā ļoti labas

Bijušajam premjeram Valdim Dombrovskim (V) ir ļoti labas izredzes iegūt augstu amatu Eiropas Komisijā, šorīt intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Viņa uzsvēra, ka Dombrovskis pierādīja, ka var izvest valsti no smagas krīzes, un viņš ir "labi zināms un redzams Eiropā". Šteinbuka ekspremjera izredzes uz augstu amatu novērtēja kā ļoti labas.

Dombrovskim Eiropā ir ļoti laba reputācija, sacīja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja un vēlēja viņam veiksmi.

Kā ziņots, "Vienotības" valde vienbalsīgi ir nolēmusi piedāvāt bijušo premjeru Valdi Dombrovski (V) kā Eiropas Tautas partijas (ETP) kandidātu Eiropas Komisijas prezidenta amatam.

Februārī tiks atklāta ETP iekšējā kandidātu pieteikšana augstajam amatam. Lai iegūtu šādu nomināciju, nepieciešams saņemt savas nacionālās valsts partijas izvirzījumu, kā arī saņemt nomināciju no divām citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu partijām, kuras ir pārstāvētas ETP partiju grupās.

Plānots, ka 5.martā kandidātu pieteikšanās termiņš noslēgsies, dienu vēlāk partijas politiskā asambleja lems par to, kurus no kandidātiem piedāvāt partijas kongresam balsojumam, kas plānots 7.martā.

"Vienotības" dome sestdien, 15.februārī, lems par šī procesa formālu uzsākšanu. Kā aģentūru LETA informēja "Vienotības" preses sekretāre Laila Timrota, partijas domes pārstāvji sestdien apstiprinās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu kandidātu sarakstu, kā arī apspriedīs partijas prioritātes, mērķus un uzdevumus Latvijas interešu pārstāvniecībai Eiropas Savienībā (ES).

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais