Einārs Cilinskis mēģinās saliedēt savus padotos ar kopīgiem pasākumiem

© F64 Photo Agency

Jaunais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK) paralēli rūpēm par nozari plāno arī uzlabot mikroklimatu paša vadītajā ministrijā.

Cilinskis laikā līdz Saeimas vēlēšanām cer uzlabot gan mikroklimatu, gan arī samazināt darbinieku rotāciju, intervijā aģentūrai LETA atzina ministrs.

Viņš uzskata, ka vides uzlabošana ministrijā ir arī attieksmes jautājums. "Mēģinot motivēt cilvēkus, padomāsim par kādiem kopīgiem pasākumiem, piemēram, dalību Lielajā talkā. Cilvēkiem vajag arī pateikt paldies, ja ir izdarījuši ko labu," pauda Cilinskis.

Darbiniekiem ir jāuzticas, ja viņi strādā. Tas gan nenozīmējot, ka no viņiem netiks prasīti rezultāti. Gadījumā, ja tiks konstatēti pārkāpumi un darbinieki galīgi netiks galā ar saviem pienākumiem, tad droši vien būs jāpadomā par kādām pārmaiņām, rotāciju, uzskata politiķis.

Ministrs plāno ieviest arī izmaiņas dokumentu apritē ministrijas iekšienē. Proti, ministra birojs nepārbaudīs visus dokumentus, jo tas tehniski nav iespējams. "Mēs gan turpināsim iedziļināties nozīmīgos dokumentos, taču ne katrā. Ir darbinieku personīga atbildība par dokumentu kvalitāti un atbilstību," viņš paskaidroja. Tādā veidā esot cerība uzlabot dokumentu apriti ministrijā.

Tāpat ministru neapmierina, ka ir pārāk daudz neizpildītu darbu, tāpēc, tiklīdz būs novērsts sastrēgums dokumentu apritē, viņš grasās pieķerties arī neizpildīto darbu kontrolei. Daudz ir Ministru prezidenta uzdoto darbu, kas nav padarīti, un ministrs uzskata, ka ir jāpastāv noteiktai dokumentu hierarhijai. "Ja ir Ministru prezidenta uzdevums, tad tas laicīgi jāizpilda," uzskata Cilinskis.