Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Dūklavs Maskavā parakstīs memorandu par sadarbību mežsaimniecības jomā

Februāra vidū plānota zemkopības ministra Jāņa Dūklava vizīte Maskavā, kuras laikā ministrs tiksies ar Krievijas lauksaimniecības ministru Nikolaju Fjodorovu, kā arī parakstīs memorandu par sadarbību mežsaimniecības jomā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Kā norādīja ZM Meža departamenta direktors Arvīds Ozols, idejai par saprašanās memorandu esot vairāki gadi, bet, ņemot vērā pastāvīgās izmaiņas Krievijas mežu pārvaldības administratīvajā struktūrā, tā parakstīšana vairākas reizes tika atlikta.

"Līdz šim šī sadarbība bija neformāla un balstījās pamatā uz personiskiem kontaktiem. Šis saprašanās memorands ļaus Latvijas-Krievijas sadarbību meža jomā labāk strukturēt un padarīs to prognozējamāku," sacīja Ozols.

Viņš norādīja, ka profesionālā sadarbība starp Latvijas un Krievijas mežkopjiem ir vēsturiska, un tā nav pārtrūkusi arī pēc Latvijas neatkarības atgūšanas.

"Tās intensitāte ir bijusi atšķirīga dažādos laika posmos, bet interese par savstarpējo informācijas apmaiņu, attīstības tendencēm vienmēr ir bijusi augsta. Tāpat Krievijas puse ir bijusi ieinteresēta mācīties no Latvijas pieredzes meža nozares attīstībā. Būtiska nozīme ir informācijas apmaiņai meža aizsardzības jomā, jo tādiem riska faktoriem kā kaitēkļiem un slimībām, arī meža ugunsgrēkiem nepastāv valstu robežas," skaidroja ZM pārstāvis.

Memoranda parakstīšana plānota 13.februārī, laikā, kad Latvijas delegācija apmeklēs starptautisko pārtikas izstādi "Prodexpo 2014" Maskavā.

Izstāde "Prodexpo 2014" norisināsies no 10.februāra līdz 14.februārim "Ekspocentrā" Maskavā.