Ušakovs Viļņā tiksies ar Baltijas valstu galvaspilsētu vadītājiem

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) šodien apmeklēs Lietuvas galvaspilsētu Viļņu, kur tiksies ar Baltijas valstu galvaspilsētu mēriem, aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldībā.

Rīgas, Tallinas un Viļņas vadītāji pārrunās pilsētām aktuālos jautājumus, krīzes ietekmi uz galvaspilsētām un pašvaldību centienus mazināt tās sekas. Tāpat tiks apspriesti Baltijas valstu galvaspilsētu turpmākās sadarbības jautājumi.

Vizītes laikā Ušakovs piedalīsies apaļā gada diskusijā ar Viļņas, Tallinas, Stambulas, Esenes un Pēčas pilsētu vadītājiem un pārstāvjiem, kā arī piedalīsies Eiropas kultūras galvaspilsētas titula nodošanas svinīgajā ceremonijā.

Eiropas Savienība izvēlējās Rīgu par Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014.gadā. Rīgas "dvīņu māsa" 2014.gadā būs Ūmeo pilsēta Zviedrijas ziemeļu daļā, ar kuru plānoti kopīgi projekti. Minētā tikšanās ir svarīga Rīgas aktivitāšu un sadarbības uzsākšanai Eiropas kultūras galvaspilsētas kontekstā.

Vizītes laikā domes priekšsēdētājs Viļņas pašvaldības telpās atklās izstādi "Rīgas koka arhitektūra". Izstāde ir iespēja parādīt Rīgu kā nozīmīgu koka apbūves vērtību pasaules līmenī. Rīgas vēsturiskais centrs ir iekļauts Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) Pasaules kultūras mantojuma sarakstā, izceļot trīs izcilas tā vērtības: viduslaiku vecpilsēta, jūgendstila mantojums un koka apbūve.

Svarīgākais