Notiek Eiropadomes sēde

Šodien un rīt, 20.decembrī, Briselē norisināsies Eiropadomes sēde, kurā valstu un valdību vadītāji diskutēs par Eiropas drošības un aizsardzības politiku.

Sēdē pārrunās Eiropas drošības un aizsardzības politiku, tās efektivitātes, redzamības un ietekmes palielināšanu, aizsardzības spēju un militārās rūpniecības attīstību.

Tiks sniegtas vadlīnijas un uzdevumi turpmākajam darbam. Eiropadomē izskatīs paveikto izaugsmes un nodarbinātības jomā, izvērtēs 2012.gada jūnijā apstiprinātā Izaugsmes un nodarbinātības pakta ieviešanu, uzmanību pievēršot nodarbinātībai, mazo un vidējo uzņēmumu finansēšanai un paveiktajam nodokļu jomā kopš 2013.gada maija.

Eiropadome iepazīsies ar Eiropas Komisijas (EK) sagatavoto Ikgadējo izaugsmes ziņojumu un Agrās brīdināšanas mehānisma ziņojumu informāciju un turpinās darbu pie Ekonomiskās un monetārās savienības padziļināšanas.

Atkarībā no ES Ekonomikas un finanšu jautājumu padomes laikā pieņemtajiem lēmumiem tiks pārrunāts darbs pie Banku savienības izveides.

Plānots pievērsties arī enerģētikas, paplašināšanās un migrācijas jautājumiem.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais